Dilluns, 2 de juny del 2014 | 19:57
Crònica · Política
Per què ara l'abdicació?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Que no ens enganyin i no ens desviïn del nostre procés. Aquesta abdicació no és només per motius de salut o pel gran nombre d'escàndols en els quals s'ha vist involucrat, sinó que forma plenament part del pla del President del govern espanyol, Mariano Rajoy, per fer front a la major amenaça a la que s'ha hagut d'afrontar darrerament l'Estat espanyol com és l'eventual emancipació nacional del poble català.
 ·
Crònica · Política
El ciutadà Felip de Borbó
Miquel Sellarès
Periodista
Avui i per sorpresa l'Estat ha passat a l'ofensiva intentant enfortir la seva nació per mirar de frenar i entabanar el poble de Catalunya amb un as que tenia guardat a la màniga: l'abdicació del rei Joan Carles I, atrotinat, cansat i desprestigiat. Joan Carles I, ara per ara, posava en perill la monarquia i la seva continuitat.
Opinió
Una petita juguesca
Miquel Strubell
Sociolingüista
En el procés català cap a la independència, hi ha molt en joc. No és estrany, doncs, que uns i altres juguin les seves cartes, o (fins ara) algunes d'elles.
Opinió
Europa i Shakespeare
Isidre Palmada
Professor
El Rei va venir a Barcelona, el 21 de maig, a fer apologia de la Constitució i la llei. Ningú ho va destacar d'aquesta manera, però era un avís per a navegants. Sobretot per a timoners de processos (com el català).
 ·
Crònica · Seguretat
Espanya no compleix amb les seves obligacions a Melilla
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
Els darrers dies hem vist com, un cop més, es produïa un assalt massiu a la frontera entre Espanya i el Marroc, penetrant diversos centenars d'immigrants il·legals a la ciutat nord-africana de Melilla, i l'anunci tot seguit de reforços policials per part del Ministeri de l'Interior Espanyol.
 ·
La fotografia · Llengua
Un mar de llaços per la llengua
La Plaça Major de Palma s'ha omplert aquest cap de setmana amb més de 10 mil persones amb motiu de la Diada per la Llengua, una jornada en favor de la presència de la llengua pròpia a les Illes.
 ·
Recull de premsa
Junqueras: "Aquest país té fam de justícia i set de llibertat. Aquesta és la dada realment important"
"El nostre és un país de tradició democràtica, que accepta la voluntat de la majoria i ha recordat que ara tenim una oportunitat inigualable per guanyar un futur de plenitud i prosperitat".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Madrid
Catalunya i el 'clan de la tortilla' 2.0
Tornen, si és que mai havien marxat. Si no hi ha un canvi de volant a última hora, els socialistes andalusos es faran càrrec una altra vegada del PSOE després de la derrota electoral el 25-M. Si Susana Díaz controla el partit, el federalisme serà (encara més) una relíquia del passat.
 ·
Crònica · Col·lectiu Coronel Escofet
Fernández Díaz ensenya el "paquet" de l'Estat
Des del col·lectiu Coronel Escofet ens hem preguntat diverses vegades --i en aquesta ocasió més que mai-- si al govern de Catalunya o a l'Ajuntament de Barcelona existeix algun gabinet d'estrategues per a fer el joc a l'Estat. En els darrers mesos s'han produït diversos incidents: la provocació als treballadors de TV3, innecessàries retallades en alguns sectors crítics... I ara, després de 17 anys de l'existència de Can Vies, a algú se li acut enfrontar-se amb el moviment okupa català per a provocar el conflicte més important dels darrers anys.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí