Dimecres, 5 d'octubre del 2016 | 12:48
 ∑
Notícia · Nació Digital
Cebrián, els orígens franquistes d'un dels "executors" de Sánchez
Qui perd els orígens perd la identitat, cantava Raimon, i en les actituds dels humans el bressol d'on se surt explica moltes coses. En la crisi soferta pel PSOE, Prisa i el seu buc insígnia, el diari El País, ha estat una peça determinant per assetjar, i finalment abatre, el secretari general del PSOE.
 ∑
Notícia · Llengua
La Plataforma per la Llengua engega una campanya per recordar els drets ling√ľ√≠stics a les universitats catalanes
La Plataforma per la Llengua ha engegat aquesta setmana la campanya 'Tinc els meus drets', que pret√©n informar els estudiants, el professorat i el personal de serveis de les universitats catalanes quins s√≥n els seus drets ling√ľ√≠stics. ¬†La Plataforma¬†exigeix respecte per la ¬†llengua catalana i anima els usuaris a queixar-se si veuen vulnerats els seus drets ling√ľ√≠stics.
Opinió · Política catalana
Biblioteques p√ļbliques a Catalunya al servei de la nova Rep√ļblica
Martí Pujol
Vicepresident tercer i president delegat de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació
El sistema de biblioteques p√ļbliques de Catalunya √©s un dels pilars b√†sics de l'estructura d'estat cultural que volem per a la Catalunya d'aquest segle. Ja al 1915, Eugeni d'Ors, en el projecte aprovat per la Mancomunitat de Catalunya escrivia que "la instauraci√≥ del sistema de Biblioteques Populars ha de representar el comen√ß d'una vida nova en els pobles de Catalunya".
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Que els partits pol√≠tics catalans mai es posaran d'acord en com afrontar el dilema territorial d'Espanya √©s una evid√®ncia: independentistes, federalistes i unionistes van mostrar, durant el debat de la q√ľesti√≥ de confian√ßa a Carles Puigdemont, discrep√†ncies i posicions de partida totalment distants.
 ∑
Recull de premsa · Economia
Bosch: "Deute i independència"
En un article a l'Ara la catedr√†tica d'Economia de la UB, N√ļria Bosch, explica que "el deute p√ļblic p√ļblic espanyol ha assolit ja el 100,5% del PIB i que¬†"la Generalitat de Catalunya √©s la segona autonomia m√©s endeutada, despr√©s de la Comunitat Valenciana, amb un deute del 35,9% del PIB catal√†".
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu:"La fiscalia no demana penes de presó perquè sap que la imatge de l'anterior govern català entrant a presó no només no s'entendria arreu del món sinó que se'ls giraria en contra"
En un article al Punt Avui Xevi Xirgu es pregunta al saber-se que la fiscalia  demana a Mas, a Ortega i a Rigau per haver tirat endavant el 9-N: deu anys d'inhabilitació per a Mas i nou per a Ortega i per a Rigau. "I ens quedarem quiets?".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠