Divendres, 5 d'octubre del 2012 | 18:54
 ∑
Crònica · Afers religiosos
L'episcopat català es desmarca de l'espanyol i accepta el dret a decidir
L'episcopat català s'ha desmarcat de l'episcopat espanyol i ha acceptat el dret a decidir. Ho ha dit aquesta setmana amb d'altres paraules. Ha fet servir el verb "voler" enlloc del verb "decidir", però en el fons és el mateix: "el poble decideix" o "el poble vol".
Crònica · Madrid
Com ha de ser la propera visita del President a Madrid?
Els periodistes catalans feien broma a l'√ļltima confer√®ncia de presidents auton√≤mics. "On vas tan mudat? √Čs que potser √©s l'√ļltima que haurem de cobrir...". Per si l'estat d'√†nim del pa√≠s, del nervi ciutad√†, encara no estava prou clar, l'√ļltima cimera al Senat ha demostrat que aix√≤ del caf√© para todos ha tocat fons. La propera visita que faci a Madrid, President, ha de ser com a president del govern de l'estat catal√†.
Opinió
Un cap Wert?
Miquel Strubell
Socioling√ľista
El ministre d'Educaci√≥ i Cultura, Jos√© Ignacio Wert, hauria fet b√© de consultar primer alguns treballs recents¬†abans de fer les seves declaracions sobre les suposades raons de l'augment de l'independentisme a Catalunya, en un moviment per justificar el seu projecte radical de recentralitzar dels curr√≠culums escolars i de for√ßar ‚ĒÄmitjan√ßant unes rev√†lides‚ĒÄ la uniformitzaci√≥ de continguts educatius.
Opinió
Eleccions a tres nacions sense Estat de l'imperi espanyol
Humbert Roma
Periodista
Els dos mesos que afrontem a partir d'aquest dilluns passat tenen per a l'imperi espanyol una transcendència especial. Connacionals de part dels territoris de tres nacions europees sense Estat (en el cas català, amb l'excepció dels andorrans, que sí que en tenen, d'Estat propi, independent i amb representació a les Nacions Unides) estan convocats a votar.
 ∑
Notícia · Política
Vagin fent, que millor ens ho deixen
Vidal-Quadras ha decidit fermament acabar d'enllestir la feina que l'Estat espanyol ja va encetar fa temps a favor de la independència de Catalunya. Un dels requisits determinants a favor de l'Estat català és el recolzament internacional al procés, un camp que Vidal-Quadras ha adobat bé aquesta setmana.
 ∑
Recull de premsa
Wever: "Envejo la forta identitat i compromís dels catalans"
"Espero que tots els partits s'esforcin perqu√® a Espanya es cre√Į un ambient m√©s obert a donar m√©s autonomia a Catalunya".
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Els bisbes catalans s'han de mullar
Veus assenyades del catolicisme catal√† demanen als bisbes de Catalunya que es mullin en l'actual situaci√≥ c√≠vica i pol√≠tica.¬†Eduard Ib√†√Īez, director de Just√≠cia i Pau de l'arquebisbat de Barcelona, expressa una convicci√≥: "L'Esgl√©sia catalana, at√®s el seu important pes social, inevitablement est√† cridada a jugar un paper important en aquest nou escenari. No en pot restar com a simple espectadora".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠