Divendres, 5 de juny del 2015 | 19:19
 ∑
Crònica · Política catalana
Per guanyar el 27-S: autenticitat
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Per revertir el retrocés entre el 9-N i les municipals i  obtenir la majoria plebiscitària a les eleccions del 27-S, el moviment independentista ha de recuperar l'autenticitat que va envoltar la consulta de novembre. Hi ha una dada fonamental de les eleccions municipals: els partits independentistes no han estat capaces d'atreure els centenars de milers de persones que van votar si/no a la consulta sobre la independència del 9-N.
Entrevista
"El 9-N va suposar la fi de la tercera via, el 24-M ha estat la mort de l'unionisme"
Joan Canadell
Fundador del Cercle Català de Negocis
Emprenedor, entusiasta i compromès amb el moment que viu el país. Joan Canadell és un idealista que fa set anys va engegar l'aventura del Cercle Català de Negocis (CCN). Des d'aquesta entitat, ha engegat una tasca de pedagogia per fer entendre a sectors del món econòmic i a directius d'empreses que, en contra del que es pretén, la independència és un bon negoci.  Considera que el resultat de les darreres eleccions municipals certifica un nou fracàs de l'unionisme. Ha canviat d'opinió pel que fa a Ada Colau. Ara la veu "aprofitable" pel procés.

 ∑
Crònica
Un Estat patètic davant les xiulades
Quan el secretari d'Estat per a la seguretat i el secretari d'Estat per l'esport van compar√®ixer el passat dilluns per informar que es prendran mesures contra les xiulades a l'estadi del Barcelona a la final de la Copa del rei, hom podria arribar a pensar que en el t√ļnel del temps hav√≠em retrocedit m√©s de 40 anys i que est√†vem davant de dos secretaris d'Estat del r√®gim franquista.
 ∑
Recull de premsa
Tresserras: "√Čs indispensable que ERC continu√Į assumint els costos pol√≠tics i electorals que li causa per l'esquerra el suport a Mas"
"I és indispensable que ERC faciliti, simultàniament, la confecció de governs municipals de les esquerres radicals més compromeses amb el dret a decidir i amb la construcció d'un estat català, per propiciar que el full de ruta rebi tots els suports".
 ∑
Recull de premsa
Culla: "El PSC ja no és, com fa quinze anys, el partit més semblant a la Catalunya real"
"Allà on el PSC va destacar gràcies a un perfil marcadament catalanista, l'enfonsament és espectacular".
 ∑
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Ximples
La pol√®mica electoral de les estelades √©s digna d'una colla de necis obsessionats per un nacionalisme identitari de baixa estopa. Mira que cal ser ruc o mesqu√≠ per utilitzar la prohibici√≥ de l'estelada per fotre-la pel mig del cap a l'√ļnic alcalde indy que guanya per majoria a les eleccions municipals al Baix Llobregat.
Opinió · Política
Els con­ver­gents volem la inde­pendèn­cia i anem a guan­yar el 27S
√ąric Bertran
Sots­di­rec­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans
Comen√ßa una pre¬≠cam¬≠pa¬≠nya elec¬≠toral que es pre¬≠veu llarga i dif√≠¬≠cil. L'objectiu √©s que el proper dia 27 de setem¬≠bre guanyi clara¬≠ment la inde¬≠pend√®n¬≠cia. √Čs per aix√≤ que des de Con¬≠verg√®n¬≠cia ja hem enge¬≠gat la cam¬≠pa¬≠nya Benvinguts al futur.
Opinió
Mas no suma
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional
La pèrdua de l'alcaldia a la ciutat de Barcelona per part de CiU ha fet trontollar la ja inestable trajectòria d'aquests dos partits en els darrers temps. Davant els resultats, Mas no ha fet gala d'aquell fair play que ha sabut mostrar altres vegades i s'ha abocat a declaracions que deixen entreveure un gran malestar a causa d'una estratègia fallida.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠