Friday, 22 de July del 2011 | 19:41
 ∑
Crònica · Madrid
Avançar, retrocedir
A Madrid tothom t√© la convicci√≥ que hi haur√† un avan√ßament electoral, malgrat que Rubalcaba i Zapatero ho neguin en p√ļblic. Els c√†lculs que tothom fa s√≥n en clau espanyola, per√≤, i a Catalunya, qu√® li conv√© m√©s?
Opinió · Societat civil
Carles Sent√≠s o la desmem√≤ria indu√Įda
Xavier Serrahima
Escriptor
Dimarts va morir, als 99 anys, el periodista i polític Carles Sentís. La major part de la premsa ha preferit no fer cap referència al seu passat franquista o passar-hi de puntetes, donant a aquesta circumstància un to quasi anecdòtic.
 ∑
Crònica · Societat civil
Camps, Ca√Īellas i les autonomies
Marc Sanjaume
Politòleg
Una conseq√ľ√®ncia ineludible de la dimissi√≥ de Camps √©s l'infinit menyspreu envers l'electorat valenci√† que amaga l'operaci√≥ dissenyada al carrer G√®nova. Tot plegat confirma un cop m√©s el que signifiquen les comunitats aut√≤nomes per als grans partits espanyols: poc m√©s que un taulell per moure-hi els peons regionals de la pol√≠tica nacional.
 ∑
Notícia · Política
El Govern de ZP no vol sentir parlar en aranès
El Consell de Ministres ha acordat aquesta setmana interposar un recurs en contra la Llei de l'Aran√®s perqu√® aquesta considera la llengua occitana d'√ļs preferent.
 ∑
Crònica · Política
Mas ofereix suport estable a Madrid a canvi de pacte fiscal
El president de la Generalitat, Artur Mas, afirma que la federació pot ser un "soci permanent i estable" del proper govern espanyol si l'Estat accepta revisar el finançament amb el pacte fiscal.
 ∑
La fotografia · Societat civil
La Plataforma per la Llengua lliura al Govern una panera de productes etiquetats en català
L'entitat ha volgut celebrar, d'aquesta manera, la fi del termini per tal que les empreses s'adaptin al nou Codi de consum i ha instat el govern a exigir el seu acompliment. Aquesta normativa ha d'equiparar el català al castellà en l'etiquetatge dels productes que es venen a Catalunya.
 ∑
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Agustí Villaronga, Premi Nacional de Cinematografia del Ministeri de Cultura
El director de 'Pa Negre', la cinta que va donar un revulsiu al cinema català, ha estat premiat aquesta setmana amb el Premi Nacional de Cinematografia del Ministeri de Cultura.
 ∑ (Foto: ACN)
(Foto: ACN)
Notícia · Societat civil
L'IEC acull la presentació de 'What Catalans Want', l'explicació del cas català al món
Jordi Pujol va ser l'encarregat de presentar el llibre a l'Institut d'Estudis Catalans, en un acte en què hi va assistir TribunaTV (veure vídeo). L'expresident de la Generalitat va reiterar que cal evitar la "residualització" de Catalunya dins l'Estat.
 ∑
Notícia · Tecnologia i país
El Mobile World Congres es queda a Barcelona
La capital catalana continuar√† sent la seu de la cita mundial de telefonia m√≤bil fins el 2018. La compet√®ncia de Par√≠s, Mil√† i M√ļnich feia t√©mer que aquest 2011 hagu√©s estat la darrera edici√≥ del congr√©s a la ciutat.
 ∑
Recull de premsa · Política
E. Folch: "La democràcia ha sortit més reforçada que mai el dia que la justícia ha desmentit els votants"
"Els vots no serveixen per indultar els delictes. Francisco Camps s'aferrava dimecres a la nit a aquesta √ļltima taula de salvaci√≥. Per√≤ ja era tard: guanyar ja no √©s suficient, tamb√© cal ser honest".
 ∑
Recull de premsa · Política
"Has combatut per eradicar els mals del pancatalanisme [...] i ara són capaços d'enderrocar tota la teva obra"
"Em preocupa el teu futur, camarada Camps", afirma l'escriptor Alfred Bosch en un article dedicat al ja expresident de la Generalitat Valenciana.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠