Dimarts, 22 de novembre del 2011 | 19:32
 ∑
Crònica · Política catalana
Un front CiU-ERC al Parlament
Les eleccions espanyoles de diumenge passat han servit per ratificar la fortalesa del catalanisme, que en les seves diferents variants, ha aconseguit aturar l'onada popular que ha arrasat Espanya. Catalunya i Euskadi són l'excepció, i els seus sobiranismes polítics n'han sortit clarament reforçats.
 ∑
Crònica · Economia
Rajoy pren la crisi com a argument de recentralització de les autonomies
Feia temps que el conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, expressava en cercles redu√Įts el seu temor a qu√® els comptes de la Generalitat fossin intervinguts per l'Estat.

 ∑ Mas, a punt d'anunciar el nou paquet de mesures per estalviar 1.000 milions d'euros. (Foto: ACN)
Mas, a punt d'anunciar el nou paquet de mesures per estalviar 1.000 milions d'euros. (Foto: ACN)
Notícia · Política
Mas anuncia una nova retallada dels sous p√ļblics i l'increment d'impostos dos dies despr√©s de les eleccions
La Generalitat estalviaria 1.000 milions d'euros amb la bateria de mesures. Pujaran benzina, transport p√ļblic, taxes universit√†ries i aigua, i s'introduir√† el copagament en les receptes m√®diques.
 ∑
Notícia · Política
ERC, ICV i sindicats clamen contra les mesures anunciades per Mas
Herrera parla de frau democràtic per haver-ho amagat durant la campanya i ERC avança que no donarà suport als pressupostos.
Opinió · Política
Catalunya marca la diferència
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
El resultat de les eleccions espanyoles demostra, un cop més, que Catalunya no és Espanya per més que ens hi vulguin encabir, el component nacional i identitari pesa molt més del que volen i diuen i, per això, malgrat el gran triomf a Espanya el resultat del Partit Popular, a Catalunya, ha quedat força lluny de les seves pretensions.
 ∑
Notícia · Política
La CUP proposa avan√ßar cap a una "transici√≥ democr√†tica" als Pa√Įsos Catalans
"Les polítiques regressives que aplicarà el PP generaran un rebuig al nostre país, que pot revertir en un augment de la consciència nacional i social", valora la formació.

 ∑
Crònica · Tecnologia i país
El repte d'√©sser referents en la ind√ļstria del m√≤bil
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
A finals de juliol, es coneixia la notícia que Catalunya i, més concretament, Barcelona albergaria fins al 2018 el congrés de telefonia mòbil més rellevant del món, el Mobile World Congress (MWC), després de renovar la confiança dels organitzadors d'aquest impressionant i importantíssim esdeveniment.
 ∑
Notícia · Llengua
Les Corts Valencianes s'apunten al Voluntariat pel Valencià
El 2005 Escola Valenciana, en col¬∑laboraci√≥ amb l'Acad√®mia Valenciana de la Llengua i la Fundaci√≥ Bancaixa, va crear el programa Voluntariat pel Valenci√†. Sis anys despr√©s, l'entitat ha aconseguit crear m√©s de 5000 parelles ling√ľ√≠stiques i mobilitzar, fins i tot, les Corts Valencianes.
 ∑
Notícia · Llengua
La joguina en català: lluita per la normalització
La joguina en català representa només el 6% de l'oferta total que es pot trobar a les botigues catalanes. Davant d'aquesta injustícia, la Plataforma per la Llengua ha decidit engegar la vuitena edició d'una trobada ja emblemàtica: la Festa per al joc i la joguina en català.
 ∑
Notícia · Societat civil
L'Assemblea General d'Escoltes Catalans reunirà 400 caps a Vilassar de Mar
Escoltes Catalans, l'associació laica de l'escoltisme català, convocarà prop de 400 associats i associades dels agrupaments membres per debatre sobre el futur de l'entitat. Serà els propers 26 i 27 de novembre en el marc de l'Assemblea General Ordinària (AGO) d'Escoltes Catalans.
 ∑
Recull de premsa · Política
Card√ļs: "Catalunya, com el Pa√≠s Basc, quan mira a Madrid encara se sent m√©s lluny"
"Diumenge a la nit, els dirigents catalans del PP no eren capaços de canviar de discurs i seguien parlant en clau espanyola: Catalunya i Espanya ja són el mateix, deia un jovenet".
 ∑
Recull de premsa · Llengua
Villatoro: "Discutim quina és la llengua d'aquest territori. I aquest és un debat de poder"
"Els territoris tenen llengua. Però, en el nostre cas, discutim quina ha de ser la llengua d'aquest territori. La compartida. I aquest és un debat que es juga en la política".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠