Dijous, 20 de juny del 2013 | 20:21
Opinió
Qui no té feina el gat pentina
Josep Poca
Escriptor
Així definia la meva mare l'activitat de la persona que no sabia com omplir el temps. I sembla que aquest sigui el problema de la senyora Llanos de Luna, delegada del Govern central a Catalunya.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
ERC, premi a la coherència
Fa uns dies l'enquesta d'El Periódico. Avui l'enquesta del CEO. Ambdues estadístiques col·loquen els republicans com la primera força política del país. És cert, però, aquest augment d'ERC? És aquesta tendència una maniobra per debilitar CiU? És un intent de mobilitzar el vot unionista? El nostre col·lectiu creu que pot haver algun que altre element d'aquest tipus en les darreres enquestes d'intenció de vot.
 ·
Notícia
Pinzellades de CEO: ERC marca tendència ascendent, CiU perd 15 escons i el PSC continua en caiguda lliure
La constitució del nou Parlament que ha dibuixat aquesta setmana el nou baròmetre del CEO confirma la majoria sobiranista de la cambra, que segons l'enquesta comptaria amb el suport de més de 90 escons (CiU, ERC, CUP i ICV).
Documents
Baròmetre d'opinió política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO)
 ·
La fotografia
L'ANC presenta la via catalana
Aquesta setmana s'ha fet públic el recorregut de la cadena humana per la independència organitzada per l'Assemblea i que es durà a terme el proper Onze de Setembre arreu del Principat.
 ·
Recull de premsa
Rusiñol: "Si Espadaler vol ser el successor de Duran, haurà de liderar la transició votant sí al referèndum"
"Duran pot tenir marge per controlar qui agafa les regnes de la formació, però ho tindrà molt més complicat en el terreny de les idees".
 ·
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "La primera generació de Mossos ha bastit les bases del cos de policia nacional del país"
"La comissió organitzadora de la primera promoció de la Policia Autonòmica de la Generalitat - Mossos d'Esquadra prepara un acte commemoratiu del 30è aniversari de la primera promoció de Mossos".
 ·
Crònica · Política catalana
La fortalesa del President
Isidre Palmada
Professor
El President Artur Mas ha fet una roda de premsa aquest dimarts 11 de juny per a reafirmar que d'això, dues tasses! No solament farà la consulta, sinó que la guanyarà. En aquest sentit manté la data del 2014 i els criteris: la recerca d'un ampli consens, la negociació amb l'estat, la construcció de la legalitat, l'explicació del procés a l'exterior i... finalment, ha descartat la Declaració Unilateral (DUI) perquè "Quan hi ha tant en joc, no s'hi val només amb una decisió del govern o del parlament. També calen majories àmplies".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí