Dilluns, 24 de novembre del 2014 | 21:31
Crònica · Política
L'impacte internacional de l'èxit d'una candidatura unitària
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Una candidatura dels partits del "doble si" més les entitats de la campanya Ara és l'Hora podria superar àmpliament els dos milions de vots i aquest èxit tindria una repercussió internacional tan important que suposaria un punt de no-retorn cap a la independència. El mandat democràtic resultant tindria una contundència extraordinària davant de la comunitat internacional.
Opinió · Política
Full de ruta per al 2015
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
Això va per llarg. Que ningú desesperi, perquè ja ho sabíem. Després de 2014, on l'objectiu era tensionar l'estat espanyol per debilitar-lo tot fent-li fer el ridícul més espantós amb el 9N –així ha estat i continua essent, amb querelles de per mig–, arribarà 2015.
Crònica · Política
No és moment de 'coitus interruptus'
Algú ha dit que el procés català és com una pel·lícula porno: tothom sap com s'acabarà. I és veritat que, en un context democràtic com el de l'Europa actual, si la majoria social d'un país reclama exercir el dret a l'autodeterminació, el procés ha de desembocar necessàriament en la votació corresponent, tal com va passar al Quebec i a Escòcia.
La fotografia
Reñé s'autoinculpa en suport al President Mas a la celebració dels 25 anys de l'Ara Lleida
El persident de la Diputació de Lleida s'ha sumat a la campanya d'autoinculpacions aquesta setmana en un acte presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, amb més de 150 assistents.
Crònica · Seguretat
Uns generals colonials
Les declaracions del general Jaime Domínguez Buj i del general Rafael Comas --que tenen dos currículums diferents-- són preocupants. El general Jaime Domínguez Buj és el cap del GEME, la màxima autoritat d'Estat major de l'exèrcit de terra espanyol. Domínguez Buj no és un militar de la guàrdia ni procedeix del sector africanista, és un general format en diferents operacions internacionals, en contacte amb l'OTAN i que domina diverses llengues.
Llibres / revistes
Joan Laporta: "Qatar és mala imatge i un mal contracte"
Recull de premsa
Álvaro: "Ara toca congelar les discrepàncies ideològiques per saltar la paret. El debat és si marxem o si ens quedem a Espanya"
"Les plebiscitàries són per desconnectar d'Espanya i les constituents són per posar les bases de la República catalana, començant per la redacció d'una Constitució. El malentès pesa molt, en aquests moments".
Llibres / revistes
150 moments clau de la nostra història
Recull de premsa
Requejo: "Cal anar a bon ritme, però sense precipitacions que puguin hipotecar la llibertat del país"
"El país necessita i la majoria de la ciutadania espera que els partits estiguin a l'altura dels reptes actuals. És el moment de les complicitats, la generositat, la professionalitat i els acords de confiança."
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Madrid
La síndrome Rizal
Mariano Rajoy ha renunciat definitivament a fer política. Després de l'èxit evident del 9-N i una resposta maldestre i confusa del govern espanyol, ha optat per deixar les coses en mans dels tribunals. És l'exemple de la impotència estatal per entendre i gestionar l'abast de la reivindicació catalana, expressada a les urnes.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí