Divendres, 21 de febrer del 2014 | 18:21
 ∑
Notícia · Euskal Herria
ETA es desarma, l'Estat es tanca en banda
El profund canvi polític que està vivint el País Basc aquests darrers anys ha arrossegat amb ell la fi, ja a tocar, d'ETA. Aquesta setmana la banda ha anunciat el seu desarmament, una acció que han celebrat totes les formacions polítiques basques excepte el PP.
Opinió · Política
L'espai nacional d'esquerres, assignatura suspesa
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
Si no canvien molt les coses, arribarem al gran examen final del 9 de novembre amb una gran assignatura suspesa: la vertebració d'un espai polític i social d'esquerres amb capacitat de govern. Sens dubte, aquest és un dels errors més greus que posa en perill l'èxit del procés sobiranista. La raó és simple: el nou estat no pot començar el seu camí d'esquenes a la majoria sociològica d'esquerres d'aquest país.
Opinió
Creadors de riquesa
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Joan Rosell, president de la CEOE, i Joaquim Gay de Montellà, de Foment del Treball, dues de les principals organitzacions empresarials, encara que no les més representatives en nombre d'associats, però que fan molt de soroll mediàtic, han fet una escenificació més en la seva postura enrocada envers el procés que viu Catalunya.
 ∑
Notícia
Jornada intensiva de l'ANC a l'Hospitalet
Aquest dissabte 22 de febrer, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) omplir√† L'Hospitalet del Llobregat amb una cinquantena de parades informatives on els ve√Įns hi podran consultar tots els dubtes sobre la independ√®ncia.
 ∑
Llibres / revistes
1714/2014: quan la història és present
 ∑
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
CiU i ERC proposen Yvonne Griley com a membre del CAC
Dilluns, a la una del migdia, la comissi√≥ d'afers institucionals avaluar√† la idone√Įtat de la candidata i el ple en votar√† la designaci√≥ la setmana vinent.
 ∑
Recull de premsa
Culla: "√Čs que els socis del C√≠rculo Ecuestre valen m√©s que els de l'ANC o √ímnium perqu√® s√≥n m√©s rics?"
"Escoltar els empresaris i les entitats econòmiques és sens dubte necessari. Però i els centenars de milers de ciutadans que es van manifestar per la independència el 2012 i 2013, a aquests no cal escoltar-los?"
 ∑
Recull de premsa
Card√ļs: "Espanya faria b√© de comen√ßar a imaginar l'endem√† de la independ√®ncia de Catalunya"
"L'ideal seria que en la celebraci√≥ del primer any de la Rep√ļblica de Catalunya ja pogu√©ssim comptar entre els convidats amb els m√†xims dirigents espanyols".
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
TV3 i la crisi institucional
Josep Gifreu
Professor de Comunicació de la UPF
Les vagues intermitents de TV3 han fet saltar totes les alarmes. Mai no haur√≠em imaginat que una suma de desprop√≤sits ens abocaria a situacions com un cap de setmana sense TV3, jornades de 24 hores sense canals en catal√† o els Premis Gaud√≠ sense TV3. √Čs hora que totes les parts implicades en el conflicte prenguin consci√®ncia de la gravetat de la situaci√≥. Una jornada sense TV3 √©s una met√†fora viva de com seria Catalunya sense televisi√≥ nacional.
 ∑
Crònica · Informe SIC
Unionistes: fracàs rere fracàs. L'Estat està emprenyat
L'estrat√®gia de Soraya S√°enz de Santamar√≠a i els seus "nans" del CNI, juntament amb les gestions del fidel Jorge Moragas, l'home de Rajoy en les relacions amb Catalunya, no aconsegueix resultats, sols genera m√©s i m√©s crispaci√≥ entre els dirigents del PP catal√†, avui desprestigiats davant l'opini√≥ p√ļblica. S√°nchez-Camacho perd els papers davant de cada intervenci√≥ p√ļblica i els seus problemes personals i de lideratge la fan estar amb un estat de nervis que la condicionen.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠