Dilluns, 28 de abril del 2014 | 22:05
Crònica · Política
No tenen vergonya
Marc Costa
Advocat i politòleg
Utilitzar el lamentable incident de l'agressió a Pere Navarro per intoxicar el clima polític a Catalunya i difondre una inexistent virulència del procés sobiranista català, tal i com ha fet el PSC, el Partit Popular i Ciutadans és de poca-vergonyes.
Opinió · País Valencià
Amenaces i oportunitats de la independència de Catalunya: una visió valenciana
Jordi Muñoz
Politòleg
Vivim temps interessants. Sembla que els esdeveniments s'han accelerat i la majoria parlamentària de Catalunya ha convocat un referèndum sobre la independència per a aquest mateix 2014. A hores d'ara es difícil predir com s'acabarà tot plegat, però el sol fet d'arribar on som ha capgirat bona part dels esquemes polítics habituals, i ens ha obligat a tots a fer-nos moltes preguntes.
Crònica
Casals catalans: ha arribat l'hora de fer inventari d'actius espanyols per tot el món per a negociar-ne el repartiment
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
Malgrat el discurs oficial i les amenaces, a Espanya tenen cada cop més clar que el Principat camina cap a la llibertat i que res no l'aturarà.
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
L'aposta pel periodisme d'investigació persevera amb un nou Anuari de Media.cat
Amb l'objectiu de demostrar la demanda present a la societat catalana d'un periodisme independent i sense lligar de mans i peus a les grans corporacions i institucions el Grup Barnils ha tornat a entrar en escena --com ja fa cada any des del 2010-- amb la presentació d'un nou Anuari dels silencis mediàtics de Media.cat.
Documents
Anuari Media.cat dels silencis mediàtics 2013
Recull de premsa
Camats: "Jo sempre he sigut independentista"
"Poques forces polítiques han internacionalitzat la consulta com ha fet Iniciativa. Hem aconseguit el suport de la candidata dels Verds en les europees i d'Izquierda Unida".
La fotografia
Diada contra l'antivalencianisme
Unes 15.000 persones s'han manifestat aquesta setmana en la diada del 25 d'abril al País Valencià per a denunciar el tarannà "antivalencià" del govern d'Alberto Fabra.
Recull de premsa
Carod: "No podem anar seriosament a la independència amb un govern feble"
"Caldrà un govern sòlid, ampli, de concentració nacional, perquè aquesta és la sola manera de no naufragar en el viatge per mar cap a Ítaca".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Política catalana
Anàlisi dels actors i possibles escenaris del procés sobiranista català (II)
Marc Costa
Advocat i politòleg
3.- Unió Europea. A la llarga, la Unió Europea haurà d'adoptar un paper actiu en aquest procés i esdevenir el tercer actor en aquesta crisi política catalana, especialment perquè, no oblidem, encara som europeus i, com a tals, tenim tot el dret de sol·licitar l'empara d'aquest organisme. No es pot quedar al marge, per molt que actualment consideri aquesta crisi com un conflicte intern.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí