Dijous, 14 de juny del 2012 | 20:07
Opinió · Societat civil
ANC: el full de ruta
Isidre Palmada
Professor
El món independentista és un bullir de propostes i iniciatives. De fet, és l'única alegria en aquesta crisi asfixiant i solemne. La Generalitat, sense diners, amb prou feines gestiona, i els esforços del President per a elevar el marc polític propi s'enrunen contra l'Estat espanyol, que ens tracta com una regió qualsevol.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Escandalós gest del bisbe Casanova a favor d'Anglada
Romà Casanova, bisbe de Vic, ha fet un gest a favor de Josep Anglada, president de Plataforma per Catalunya (PxC). Aquest grupuscle manté accions contra els immigrants, unes accions que són qualificades de xenòfobes segons els partits democràtics catalans.
 ·
Crònica · Illes Balears
El professorat de les Illes denuncia la vulneració dels drets lingüístics al Parlament Europeu
Amb motiu de l'ofensiva del govern de les Illes Balears en mans del PP, l'STEI-Intersindical i l'Assemblea de mestres i professors en català Illes Balears, parteixen avui cap al Parlament Europeu per denunciar la vulneració dels drets de la comunitat lingüística catalana de les Illes Balears.
Documents
Discurs de Muriel Casals
 ·
La fotografia · Cultura
Òmnium lliura el 44è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Josep Massot i Muntaner
A l'acte de lliurament, Muriel Casals ha fet una crida a defensar la unitat del català i ha dit que "la nostra llibertat és la nostra llengua".
 ·
Notícia · Societat civil
L'esport català, amb l'ANC
L'esport del país se suma als objectius de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a favor d'un referèndum per la independència del país. La nova sectorial de l'ANC es presentarà el proper 18 de juny al Centre Excursionista de Catalunya a les 20 hores.
 ·
Recull de premsa
Pujol: "Espanya vol imposar la residualització de Catalunya. El seu gradual esborrament"
"Espanya vol fer impossible que Catalunya estigui en condicions de construir una societat de qualitat i de mantenir la seva identitat".
Documents
Discurs de Josep Massot i Muntaner
Opinió · Política
"L'estat del benestar dels rics"
Marta Rovira
Secretària General d'Esquerra
Aquests dies, enmig de la frenètica actualitat sobre el rescat i la intervenció de l'Estat espanyol, m'ha vingut al cap l'expressió "l'estat del benestar dels rics". És una expressió que pot semblar demagògica, però que reflecteix molt bé el que es percep entre tanta opacitat i maquillatge. L'expressió no és meva, és de Bauman. Admiro l'art que té aquest sociòleg de prestigi internacional: posa significat a la realitat que ens envolta, encara que sigui la nostra realitat, la més contemporània, la que vivim, la que és més difícil d'interpretar. I li posa un significat clarivident.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí