Dimecres, 11 de maig del 2016 | 12:59
Opinió · Societat civil
ANC: A qui votar?
Jaume Marfany
Filòleg
A principis de 2010 em vaig incorporar a una organització, recentment creada, que s'anomenava Moviment per la Independència. Aquesta organització pretenia constituir una nova entitat assembleària que tindria com a únic objectiu aconseguir per a Catalunya un Estat independent.

Notícia · Política catalana
Un patriota, un referent
Fa vuit anys va morir Josep Benet. I avui ens sorprèn la notícia de la mort de Joaquim Ferrer. Per a qui escriu aquestes lletres és un dia trist i de reflexió. Perquè tant Josep Benet com Joaquim Ferrer han estat, junt amb un reduït nombre de persones més, els meus referents.
Recull de premsa · Política catalana
Oriol Junqueras: "Catalunya (la seva gent) al cor de tots"
En un article al diari Ara el vicepresident del Govern de  la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, afirma que "Al final, tot allò que de debò justifica la voluntat de ser un estat independent és disposar de les eines d'un estat per, de ben segur, ajudar la gent".
Opinió · Política
Pròleg del llibre "La construcció d'una nació"
Anna Arqué
Portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC)

El concepte d'independència al s.XX es normalitza a Catalunya com una aposta col·lectiva i positiva d'autodeterminació popular gràcies la "Consulta sobre la Independència" que s'inicia al 2009 a Arenys de Munt i acaba a Barcelona al 2011.

Opinió · Política
Mentrestant, què?
Josep Poca
Escriptor
Potser com mai s'ha posat de moda aquest adverbi "mentrestant". El sento a tort i dret en els pronunciaments dels polítics, en els comentaris dels tertulians, en les propostes de futur del govern i de l'oposició, 
Opinió · Política catalana
Els altres
Miquel Strubell
Sociolingüista
Els altres no respecten la llei i l'estat de dret. Nosaltres sí que la respectem, sempre, escrupolosament. Els altres són nazis, excloents i intolerants. Nosaltres som demòcrates (de tota la vida!), dialogants i, a més, respectem la llei de Godwin.

Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Perdre amb les idees del rival et condemna a desaparèixer"
En un article titulat "Maneres de perdre" a la Vanguardia l'escriptor i periodista, Francesc-Marc Álvaro, afirma que "Tot el que està sorgint en aquests moments a Catalunya sembla conduir a un futur Govern sobiranista d'esquerres després de la presidència de Puigdemont" i afegeix al respecte "El creixement d'ERC i la puixança dels comuns més el cicle descendent de CDC
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí