Dijous, 3 de desembre del 2015 | 17:03
Crònica · Política catalana
Contra la raó estètica ―més meditacions abans del vòmit
Ivan Mambrillas
La distància que hi ha entre la militant de CDC Neus Munté i el militant de CDC Artur Mas és la mateixa que separa un procés constituent cap a la independència que mereix de ser emprès d'un procés constituent cap a la independència que no mereix de ser emprès?
Crònica · Afers religiosos
El Papa s'equivoca en els nomenaments però el nou bisbe de Barcelona no rectifica
El Papa Francesc reconeix que va equivocar-se al nomenar al sacerdot espanyol Lucio Àngel Vallejo Balda com a número dos de la secretaria d'Economia de la Santa Seu, actualment detingut i jutjat al Vaticà per filtrar documents reservats.
Notícia · Societat civil
El País que Volem presenta les aportacions al procés constituent
Aquesta setmana l'Instiut d'Estudis Catalans ha estat escenari de l'acte Punt i Seguit en el que s'han presentat  les aportacions que ha recollit l'associació El País que Volem. A partir d'ara el testimoni l'agafa la Plataforma Reinicia Catalunya que pretén fer visible  i apropar a la societat civil el concepte de Convenció Constitucional Catalana.
La fotografia · Cultura
El Pirineu lleidatà celebra el reconeixement de les festes de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Unesco
Celebració al Pirineu lleidatà per la inclusió de "Les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus" a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.
Crònica · Informe SIC
Les clavegueres, entusiasmades amb el seu èxit

La desmoralització de fa uns mesos dels serveis d'intel·ligència, dels "falcons" de la Moncloa i les clavegueres s'ha transformat en entusiasme per la frenada del procés i la possibilitat de noves eleccions. El canvi d'estrategues dels serveis de l'Estat de fa uns mesos ha donat els seus resultats, i avui el sobiranisme està atònit. Com reaccionar? Es pot reaccionar?


Notícia · Política
La nova enquesta del CEO apuntaria a una davallada de JXSí i les CUP
El baròmetre presentat ahir apuntaria que el punt mort en que es troba des de fa dies el procés a causa de la falta d'acord entre Junts Pel Sí  i les CUP  passaria factura a ambdues formacions a les urnes.
Recull de premsa · Política
Fernàndez: "Potser l'únic possible, ara mateix, són dos vots al procés al costat d'un pla de xoc real i concret"
En un article al diari Ara titulat "sortir-nos-en" l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, es posiciona a favor de facilitar la investidura de Mas per tal de poder desencallar el procés. Així afirma "suggereixo traçar la línia d'un mínim comú denominador. Desbloqueig del bucle i desgel per passar pantalla"
Recull de premsa · Política
Pere Cardús: "Convergència, en una cruïlla"
En un article a Vilaweb el periodista Pere Cardús  ens parla sobre  el moment complicat que atravessa CDC "El procés independentista ha sacsejat els fonaments d'aquella mena de 'melting pot' polític que aplegava gent d'ideologies diferents a favor d'una causa superior: salvar el país sense trencar cap plat"
Opinió · Política catalana
No entenc res
Marc Costa
Advocat i politòleg

Perdoneu, però algú ho havia de dir. Estem fent el ridícul amb el nostre procés independentista, no només a nivell internacional, sinó també a nivell intern. El 27 de setembre vam atorgar un clar mandat democràtic a les dues forces sobiranistes per començar a constituir

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí