Dilluns, 4 de maig del 2015 | 20:12
Opinió · Política
La 'Història de Poblet', una història global
Josep Poblet i Tous
President de la Diputació de Tarragona
En una entrevista que va concedir un any abans de morir, el monjo de Poblet Agustí Altisent se servia de la seva experiència personal per referir-se a la fascinació que aquest monestir desperta als qui s'hi acosten per primer cop.
Opinió
La creació d'un Estat com a oportunitat
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Certament les enquestes són enquestes, i són les eleccions allò que realment determina el punt en què es troba cada societat i el rumb que vol donar al seu projecte col·lectiu.
 ·
Crònica · Política catalana
Ajuntament, nació, estat. Les baules de la llibertat
Josep M. Armengou i Iglésias
Membre del Secretariat de Compromís per la Independència (ICV)
Des de la brevetat i la simplificació d'aquest article, i observant tan sols el període democràtic actual, penso que hi ha tres dates clau per a nosaltres: 1977 (restauració de la Generalitat republicana), 1978 (Constitució Espanyola), 1979 (primeres eleccions municipals), 1979 (Estatut de Sau), que topen amb la realitat tossuda de la història espanyola el 1981 (23-F).
 ·
Recull de premsa
Llansana: "El que no respon l'enquesta de 'La Vanguardia' és per què necessitem dos terços per ser independents"
"La lògica política en democràcia sempre ha defensat que per guanyar un referèndum de dues opcions –com seran les plebiscitàries del 27-S– cal el 50 per cent dels vots més un. Així ha estat sempre en pràcticament tots els casos".
 ·
Recull de premsa
Soler: "El nostre SNP no el faran Mas i Junqueras; serà més aviat un Spanish National Party dirigit per Ciutadans"
"No m'estranyaria que Rivera intentés apoderar-se de la vella cantarella de la tercera via, proposés un arranjament federal i deixés de qüestionar l'escola catalana."
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
La ignomínia contra l'Acord
Curiós aquest nou intent de salvació nacional que estan perpetrant els adalils de la Llista Única, eufemisme desconcertant davant una Llista que mai no seria Única i que tenia un Únic (això sí) cap de cartell possible per als seus promotors. Ignominiós perquè el nou intent pretén esmicolar l'Acord del 14 de gener que van subscriure el mateix Mas, Junqueras, l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI, sense la CUP perquè la CUP és així, quan es tracta de grans consensos fugen espaordits.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí