Divendres, 21 de setembre del 2012 | 19:45
Opinió
Ara, que parlin els ciutadans
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
El President de la Generalitat, Artur Mas, ha anat a la metròpoli i s'han complert els pitjors auguris: l'Espanya eterna i imperial no ha entès res i ha col·locat el President Mas en la situació de seguir el full de ruta del Parlament de Catalunya i de la seva pròpia federació.
Opinió
L'endemà
Miquel Strubell
Sociolingüista
De què serveixen les manifestacions? Aixo és el que es demana un determinat tipus de català, sovint de tarannà més aviat pessimista. La resposta pot semblar banal: permet esplaiar-te, esbravar-te, amb els teus. Que el món sàpiga que pensem! I si els manifestants són deu, com he llegit que foren els que protestaren contra la independència, aleshores entenc que se'n tornin a casa, cap cot i cua entre cames, amb la sensacio d'haver fet el ridicul.
 ·
Crònica · Madrid
El problema el té Espanya
L'endemà de la reunió entre el president Mas i Mariano Rajoy és un bon moment per copsar l'estat d'ànim d'Espanya, que de cop ha topat de morros contra una realitat que fins ara no havia volgut veure. Repassar els diaris madrilenys demostra que la resposta madrilenya es mou entre la desesperació, el nerviosisme i els tics autoritaris.
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
 ·
Notícia
Fer el ridícul a nivell internacional
L'ambaixador dels EUA a Espanya, Alan D. Solomont, ha constatat allò que a Madrid encara trigaran dècades a reconèixer: Catalunya és una nació. En una trobada a Barcelona, Solomont ha titllat d'"admirable" el debat "pacífic i tranquil" de la independència i ha començat a dibuixar un ressò internacional que poc s'acosta a les postures de Madrid.
 ·
Llibres / revistes
Incerta glòria
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "La qüestió de la independència té un mecanisme d'arbitratge i de solució. Votar. Comptar-nos"
"Comptar-nos. Aquest hauria de ser el programa de totes les forces responsables en les pròximes eleccions catalanes [...]. Un programa senzill i clar: crear les condicions per preguntar als ciutadans què volen ser".
 ·
Recull de premsa
Bosch: "Navarro ha esperat massa a fer canvis en el seu equip i ara l'enxamparien sense candidats"
"Certament, Navarro té més d'un problema. Rubalcaba no l'ajuda a remar pel federalisme i se li està covant l'arròs. Ha esperat massa a fer canvis".
 ·
Crònica · Internacional
Rússia contra el vi de Geòrgia, un exemple de boicot econòmic per raons polítiques
Toni Reig
Periodista
Un allau diari d'amenaces cau sobre Catalunya des de la manifestació de l'11 de setembre. La més freqüent és que ens faran caure en la misèria, que perdrem mercats per exportar i no podrem produir més que pobresa. Vegem un exemple recent: el de Rússia decretant la prohibició, el 2006, de comprar vi de Geòrgia.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí