Monday, 4 de July del 2011 | 19:33
 ·
Entrevista · Política
"No cal ensenyar totes les cartes però sabem que l'encaix amb Espanya ja no és possible"
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
Víctor Terradelles ho té clar: a Espanya no s'hi pot encaixar i cal buscar suports a Europa. Ara bé, el nou secretari de relacions internacionals de CDC també subratlla que no cal buscar fotografies ni grans titulars per a aconseguir esdevenir una nació sobirana en el marc de la Unió Europea. I per avançar en aquesta línia també reconeix que caldrà entendre's amb ERC.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Joan Ignasi Elena, un catalanista per al futur
Els homes i les dones de Nou Cicle, el grup del PSC inspirat entre d'altres per 'Raimon' Obiols, han mantingut en aquesta última dècada del socialisme català un perfil polític baix, guiat sobretot per la prudència i la contenció com les premisses màximes.
Opinió · Política
Un pas més cap a la independència
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir
Aquesta darrera setmana, l'agenda política catalana ha estat farcida d'esdeveniments alguns dels quals marcaran el futur del nostre país.
 ·
Notícia · Societat civil
Òmnium es desmarca de la manifestació del 9-J...
Afirma en un comunicat que convertir la "històrica" marxa en una "efemèride a celebrar cada any" li "restaria força i devaluaria l'èxit". L'entitat, però, respecta i valora positivament la iniciativa.
 ·
Notícia · Societat civil
… i els partits independentistes hi donen suport
Segons els organitzadors, ERC, SI, la CUP i RCat ja s'han adherit a la marxa, mentre que CiU ha declinat la invitació. Els promotors no volen marcar cap xifra concreta, tot i que esperen que la marxa sigui un "èxit".
 ·
Notícia · Economia
Una Catalunya amb superàvit a la sanitat seria possible
Que Catalunya no és Euskadi ja ho sabem tots. I un dels aspectes diferenciadors important és l'econòmic. A una Catalunya, però, amb el pacte fiscal que té el País Basc, la sanitat, segons Guillem López Casasnovas, tindria un superàvit de 2.000 milions.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Copa Amèrica
Els ulls del món futbolístic reposen aquest mes de juliol sobre la Copa Amèrica. Una competició menor per a la prepotència europea, però la reivindicació més gran de la passió sudamericana.
 ·
Notícia · Política
Junqueras presenta l'equip amb el que pretén aglutinar forces per presidir ERC
A més de Rovira a la secretaria general, l'eurodiputat compta amb Anna Simó com a portaveu i Lluís Salvador com a secretari general adjunt. Solé, Capella, López i Amorós formen part també de l'organigrama proposat, que no contempla cap càrrec orgànic per Joan Ridao.
 · Així ha definit Iglesias, sense ruboritzar-se, el Tribunal Constitucional
Així ha definit Iglesias, sense ruboritzar-se, el Tribunal Constitucional
Notícia · Política
Iglesias exculpa el govern espanyol de l'augment de l'independentisme i en responsabilitza el TC
El secretari d'organització del PSOE accepta que el sobiranisme ha crescut a Catalunya, però afirma que "responsabilitzar-ne el govern espanyol és bastant injust", i atribueix el fenomen a la sentència del TC.
 ·
Recull de premsa · Política
F. Requejo: "ERC ha d'estar ben situada quan fracassi la proposta de pacte fiscal"
"És important que ERC estigui ben dirigida quan fracassi la proposta de pacte fiscal i entrem en una fase de radicalitat democràtica. El procés de reforçament de l'independentisme necessita una ERC forta".
 ·
Recull de premsa · Política
J. Gifreu: "Els ciutadans necessitem veure i sentir de prop com els nostres representants compareixen i s'expliquen"
El professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, s'ha preguntat on és el debat polític per la manca d'espais als mitjans dedicats al debat polític: "El pitjor és que les cadenes públiques no ofereixen alternatives al discurs informatiu de les privades".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí