Dimarts, 2 de desembre del 2014 | 22:02
Opinió
Depèn de nosaltres mateixos
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
El moment polític que viu Catalunya en molt gran mesura es deu a l'esgotament del model autonòmic espanyol com a sistema vàlid per reconèixer l'estatus nacional de Catalunya en el marc d'un estat plurinacional.
Crònica · Política
Unitat per la independència i nou contracte social
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Quan un poble afronta un conflicte extern ha de suspendre la confrontació interna per afrontar junts l'amenaça exterior. Però, si alhora hi ha greus problemes econòmics i socials, la unió temporal forçada ha de posar els fonaments d'un nou contracte social. El maig de 1940, quan les tropes del Tercer Reich van envair els Països Baixos, Bèlgica i França, un sentiment d'amenaça vital es va apoderar de la Gran Bretanya.
Opinió
Sobre la corrupció
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
És una tema que avui està a l'ordre del dia de tots els mitjans de comunicació i en el debat polític.
Llibres / revistes
"Mai no vaig pensar que Mas arribaria fins aquest punt"
Crònica · Tecnologia i país
Fugida de multinacionals?
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Un dels papus més usat per l'unionisme és que la independència de Catalunya comportarà la fugida de totes les empreses multinacionals del nostre país.
Crònica · Seguretat
El paper de les cibermilícies en els conflictes cibernètics actuals
Fa només uns dies, sabíem que l'autoanoment Exèrcit Electrònic Siri (SEA per les seves sigles en anglès) realitzava un atac a diverses pàgines webs de diaris de tot el món, principalment als Estats Units i el Regne Unit, tot i que l'estat espanyol i Qatar també van ser objectius del SEA.
Recull de premsa
Soler: "La meva sensació és que sumarien més tres llistes independentistes"
"Canviaria gustosament de parer si em demostressin el contrari. Necessitem una aposta guanyadora, 70 o més diputats que votin junts, estiguin o no en el mateix grup".
Recull de premsa
Torra: "Fer volar pels aires l'actual sistema autonòmic català és la porta d'entrada al país nou"
"La fusió de polítics i societat civil proposada acaba fent desaparèixer els noms de la llista, que gairebé queda en blanc amb una única línia escrita on hi posa: "Sí, vull que Catalunya esdevingui un estat independent"."
Crònica · Política catalana
Polítics, ara és la vostra hora
Marc Costa
Advocat i politòleg
El President Mas ha presentat el seu full de ruta de cara a assolir en un termini d'aproximadament un any i mig la independència del nostre país. Una proposta personal, intel·ligent, interessant, agosarada i valenta basada en una candidatura unitària de país conformada per partits polítics, societat civil i professionals experts reconeguts, que, no obstant, obre alguns interrogants importants, especialment pel fet de que no ha estat consensuada prèviament amb els altres partits sobiranistes com ERC i la CUP.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí