Friday, 1 de July del 2011 | 19:58
Opinió · Política
Antiindependentisme immadur
Salvador Cardús
Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB
A veure si ens entenem: l'independentisme ha anat madurant i s'ha tornat prou seriós com per no atribuir-li una minoria d'edat que no li correspon. Encara té, de tant en tant, algunes manifestacions primàries, emocionalment impulsives i poc reflexionades. D'acord.
Crònica · Política catalana
Bona gestió municipal per compensar el fre nacional
Aquest divendres s'ha produït la imatge que passarà a la història de les passades eleccions del 22 de maig. Convergència i Unió és el partit que ara governa els ajuntaments de Barcelona i Girona, governats durant 32 anys pels socialistes de forma ininterrompuda.
Crònica · Madrid
Què hi fem al debat de la nació (espanyola)?
Sempre hi ha un noi a la barra del bar que, de tan educat, el cambrer no veu mai. Tothom li acaba passant davant i ell es queda sense beguda. Tots tenim un amic així: gent bondadosa i prudent a qui acaben prenent el pèl. A Madrid, aquest és el paper que estan fent el gruix dels polítics catalans.
Notícia · Societat civil
La xenofòbia del Congrés dels Diputats
La Plataforma per la Llengua ha recordat aquesta setmana al Congrés dels Diputats que rebutjar l'oficialitat d'una llengua amb més de 5 milions de parlants a la UE és un acte xenòfob.
Notícia · Política
Rubalcaba relativitza el sondeig del CEO i esquiva la qüestió de l'oficialitat del català a la UE
L'encara vicepresident del govern, que en erigir-se en candidat va assegurar que sabia com "resoldre" la "complexa" relació Catalunya-Espanya, mira cap a una altra banda després que PSOE i PP  barressin el pas del català a Europa.
  La capital catalana deixa d'estar governada pel PSC tres dècades després. Trias ha agafat el relleu. (ACN)
La capital catalana deixa d'estar governada pel PSC tres dècades després. Trias ha agafat el relleu. (ACN)
Notícia · Política
Trias es converteix en el primer alcalde convergent de Barcelona
La seva elecció, juntament amb la de Puigdemont a Girona, escenifica l'hegemonia de la federació després del 22-M. CiU ostenta per primera vegada a la història el poder a banda i banda de la Plaça Sant Jaume.
Notícia · Política
'Eva', l'excepcional cinta de ciència ficció d'aquesta tardor
Robòtica, hologrames, tecnologia punta i uns efectes especials de por. A través d'aquestes premisses, la pel·lícula 'Eva' s'ha convertit ja en la cinta catalana més esperada d'aquesta propera tardor.
Notícia · Política
Obrint Pas i Òscar Briz, triomfadors en la sisena edició dels Premis Ovidi Montllor
La música en valencià ha premiat aquesta setmana Obrint Pas i Òscar Briz, que han triomfat en la gala de la sisena edició dels premis Ovidi Montllor.
Notícia · Societat civil
Més de 100.000 visualitzacions de la gran festa del català
El primer lip dub per la llengua catalana ha assolit aquesta setmana les 100.000 visualitzacions. El vídeo, que va ser enregistrat els passats 15 i 16 de d'abil a diversos punts de Barcelona, va comptar amb la participació de més de 1.500 persones.
Notícia · Política
Sánchez Llibre proposa eliminar el Ministerio de Cultura
Convergencia i Unió ha presentat aquesta setmana les seves propostes de resolució al Debat sobre l'Estat de la Nació, d'entre les quals se'n destaquen la supressió del Ministerio de Cultura i la constitució de Catalunya com a circumscripció electoral a la UE.
Recull de premsa · Política
Bosch: "La perversitat seria més aviat no preguntar coses d'interès general, com aquesta que ha empès ja prop d'un milió de catalans a anar a les urnes"
Així respon l'escriptor a les declaracions de Laia Bonet (PSC) en les que qualificava de "perversitat" que el CEO preguntés sobre la independència de manera directa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí