Dimarts, 12 de juny del 2012 | 19:41
 ∑
Entrevista · Llengua
"Volen que Maó sigui 'Mahón'. En aquesta modificació hi caben totes les aberracions que es puguin imaginar"
Jaume Mateu
President de l'Obra Cultural Balear
Jaume Mateu i Mart√≠ (Bunyola, Mallorca, 1957), √©s un dels caps visibles de l'Obra Cultural Balear (OCB), entitat en la qual hi exerceix de president. Des de l'OCB, Mateu denuncia la¬†supressi√≥ del requisit ling√ľ√≠stic per al funcionariat p√ļblic, una realitat que podria esdevenir-se al juliol.
Crònica · Política catalana
Catalunya necessita qui l'expliqui
Un dels problemes que la crisi ha aguditzat és la imatge de Catalunya al món. El missatge del PP, repetit fins a l'extenuació, en què es culpa les autonomies del dèficit ha quallat a Europa i als grups de comunicació anglosaxons, els quals són els veritables àrbitres de la creació de confiança o de desconfiança respecte de la situació d'un país.
Opinió
Legislar contra la llengua del país
Nel Martí
Diputat del PSM-Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears
El PP balear continua amb la seva particular creuada institucional, des del Govern i des del Parlament, contra el català, o més exactament contra l'oficialitat i la territorialitat de la llengua catalana, que la història i la voluntat del poble han incorporat en la norma bàsica de convivència, l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, com element patrimonial i d'identitat.
 ∑
TribunaTV
Alfred Bosch exhibeix l'estelada al Congrés
 ∑
Crònica · Economia
Rescat bancari: un tallafocs que cremarà la societat
"Tu en dius tomàquet, jo en dic rescat", titulava un diari internacional en conèixer el rescat bancari de la UE a l'estat espanyol i la reacció de l'executiu de Rajoy amagant el cap sota l'ala. El ministre d'Economia parlava de "pla d'estímul financer", conscient que la paraula rescat és, senzillament, el reconeixement del fracàs d'Espanya, però no només de l'Espanya del PP.
Opinió
Els pressupostos ignoren Catalunya
Montserrat Candini
Secretària Executiva de CDC i Portaveu-Adjunta al Senat
La situaci√≥ econ√≤mica √©s delicada i s'agreuja. La prima de risc augmenta malgrat el rescat del dissabte. L'Estat espanyol ha rebut l'ajut ‚ĒÄ"l√≠nia de cr√®dit"‚ĒÄ per sanejar l'economia en plena caiguda de la demanda interna, de la inversi√≥ i dels ingressos.
 ∑
Crònica · Tecnologia i país
'Idigital': Catalunya capdavantera en TIC
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
El sector català de les TIC té una facturació anual d'uns 12.000 milions d'euros, que es generada pels més de 70.000 treballadors als quals dóna ocupació. Tenint en compte el nombre de treballadors de les empreses, cal diferenciar entre aquelles que tenen més de 10 treballadors i la resta.
 ∑
Llibres / revistes
Quin cristo!
 ∑
Recull de premsa
Casas: "Rajoy faria bé de fer el càlcul de David Cameron: sense Catalunya el PP guanyaria sempre les eleccions generals"
"Al Regne Unit no hi ha un òrgan equiparable al TC, ni una Constitució que limiti res".
 ∑
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Podem avançar però tenim l'enemic a casa...
En un moment en qu√® a Catalunya hi ha el m√©s extens independentisme social de la seva hist√≤ria, malauradament √©s quan s'evidencien m√©s les nostres debilitats, innoc√®ncia i manca de projecte estrat√®gic.¬†Aquest √©s el nostre frac√†s col¬∑lectiu: all√≤ que no ens permet resistir l'atac sutil, potent i sense escr√ļpols dels aparells de l'Estat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠