Dimarts, 26 de febrer del 2013 | 19:27
Opinió
Solucions
Lourdes Ciuró
Diputada al Congrés dels Diputats per CIU
Aquesta setmana el Congrés dels Diputats per pràctica unanimitat ─hi va haver una sola abstenció a les files populars i algú va dir a mitges que no va ser per error─ ha acceptat tramitar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments (s'hauria de dir dels llançaments) i el lloguer social.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Necessitem el Consell Nacional pel Dret a Decidir?
En les darreres setmanes sembla que s'està decidint i pactant un anomenat Consell Nacional pel Dret a Decidir. Aquest és un organisme pensat amb la bona voluntat de crear una estructura útil. Però un organisme d'aquestes característiques serà una eina més de debat ideològic, de tours de force entre els diferents grups polítics, socials i cívics del país, i els catalans ja tenim el Parlament i altres organismes que compten amb aquests condicionants democràtics.
Recull de premsa
Vives: "No és possible oferir batalla a l'adversari durant massa temps si no hi ha un pla d'atac sostingut i ben greixat des del punt de vista logístic"
"Els sentimentals que pensen que ara o mai, els diré que la paraula mai i Catalunya conjuguen malament. Que l'ara l'hem de triar nosaltres".
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "És el moment en què Mas ha de fer valdre la seva autoritat per exigir les dimissions que toquin"
"La velocitat dels esdeveniments i de la indignació reclama que Mas talli d'arrel. No perquè li ho demani ERC, sinó perquè o actues com el campió contra la corrupció o els votants no voldran ni escoltar-te".
Crònica · Política
Mas respon les ambaixades espanyoles: el procés ha engegat
El president ha alertat les ambaixades espanyoles aquesta setmana en la seva presència a la cimera de governants liberal-democràtes europeus, organitzada pel primer ministre holandès, Mark Rutte, a Amsterdam. La guerra informativa de l'Estat en contra d'un dret tan fonamental com el que tenen els pobles a decidir lliurement el seu futur ha comptat aquesta setmana amb la resposta del president Mas: el vaixell ja ha salpat.
S'ha dit
"Si el Govern no es deixa ajudar, hi haurà eleccions"
Oriol Junqueras
President d'ERC
S'ha dit
"És absurd que un partit d'esquerra estigui en contra de la independència"
Josep Ramoneda
Filòsof
S'ha dit
"Seria millor que la consulta catalana tingués lloc abans de l'escocesa"
Núria Bosch
Catedràtica d’Hisenda Pública
S'ha dit
"Catalunya té una gran centre-dreta però no una gran expressió des de l'esquerra"
Ernest Maragall
Diputat del PSC
S'ha dit
"Políticament, el que hem d'afrontar és l''estar' i no el 'ser'"
Toni Soler
Historiador i comunicador
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí