Dilluns, 7 de juliol del 2014 | 20:09
Opinió · Seguretat
Seguretat i defensa: amb seny, seriositat i pragmatisme
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
És evident que les institucions democràtiques d'un nou Estat català s'hauràn de plantejar quin model de seguretat i defensa tindran. Però tot projecte estratègic com és el de la seguretat i defensa de Catalunya, requereix intel·ligència, seny i pragmatisme. Els projectes no poden construir-se començant per la teulada.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
El patriotisme exemplar de CiU, ERC, ICV i la CUP
El nostre col·lectiu Joan Crexell vol i necessita creure que les forces polítiques que estan a favor del dret a decidir són conscients del moment excepcional --i potser irrepetible-- de la nostra història en la qual una part de la nsotra nació, Catalunya, té l'oportunitat d'assolir la seva plenitud nacional. I això comporta posar els ciutadans i el país per davant dels interessos legítims dels partits.
Opinió · Política
Cap al 9 de novembre: unitat i fermesa
Jaume Bosch
Diputat d’ICV al Parlament de Catalunya
El dia 18 de setembre el poble d'Escòcia podrà decidir si vol que el seu país esdevingui un estat independent: el referèndum se celebrarà en el marc d'un estat, el Regne Unit, membre de la Unió Europea.
Opinió
Quina política volem per a Barcelona?
Oriol Illa
Politòleg
Sempre he considerat ERC com un partit lliurepensador, de fortes conviccions ideològiques, d'arrels profundament republicanes i organitzativament assembleari.
Llibres / revistes
Eurodiputats compromesos
Notícia · Política
'Moviment Catalunya', l'alternativa dels crítics del PSC
La deconstrucció al si del PSC és ja una realitat. Molts dels socialistes crítics amb l'orientació de la cúpula del partit els darrers anys han fet, finalment, un primer pas per a la creació d'una marca pròpia, 'Moviment Catalunya'.
Opinió
Dues caricatures
Miquel Strubell
Sociolingüista
Us presento Pedro i Joan (pel mateix preu es podrien dir Dolores i Meritxell...) A Joan el descriurem com un català de soca-rel, o parafrasejant la pel·lícula, un que té vuit cognoms catalans i se'n vanta.
Recull de premsa
Soler: "Duran ha aconseguit notorietat i poder. Però amb això no en tindrà prou per marcar el compàs de la política catalana"
"El govern espanyol ha comprovat, amb certa sorpresa, que la política catalana no es mou al ritme que marca el líder democristià, i tampoc no ha mogut peça".
Recull de premsa
Álvaro: "Rodalia de Barcelona és una tifa monumental i rodalia de Madrid és el resultat d'invertir milions durant anys"
"El president d'Extremadura ha anunciat una rebaixa de l'IRPF a la seva comunitat autònoma valorada en 50 milions d'euros. Ni independència ni tercera via, ens cal treballar per la via extremenya".
Crònica · Política
Catalunya ¿serà d'esquerres o no serà?
Josep Maria López Llaví
Coordinador de l'àmbit Fet Nacional d'ICV
Servint-se del Catalunya serà cristiana o no serà de Torras i Bages i donant-li la volta, no recordo qui va ser ─o si és un d'aquells llocs comuns que van fer fortuna, potser als anys de la Transició o abans, als feliços seixanta, quan naixien flors (i lemes) a cada instant─ però va fer forat a l'imaginari progressista del país la brama Catalunya serà d'esquerres o no serà.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí