Dilluns, 2 de desembre del 2013 | 20:17
 ∑
Notícia
El Punt AVUI aposta per l'opinió en el seu tercer aniversari
El Punt i el diari AVUI que van fusionar-se el passat juliol del 2011 engeguen ara una nova etapa en conjunt en la que pretenen enfilar les vendes amb una potent secció d'anàlisi, interpretació i opinió. Carme Forcadell, Muriel Casals i Marina Llansana, entre d'altres, són els nous fitxatges de la capçalera.
Opinió
Nació i nacionalisme
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Dos articles aparegunts a La Vanguardia el diumenge 1 de desembre m'han tornat a estimular per a expressar la meva opini√≥ sobre l'√ļs de la paraula "nacionalisme" referit a la reivindicaci√≥ democr√†tica del dret a l'autodeterminaci√≥. Tots dos articles indiquen que el nacionalisme √©s nefast i que caldria abandonar-lo en la terminologia pol√≠tica catalana.¬†Ja ho he expressat en altres ocasions per√≤ potser hem de tornar a aclarir q√ľestions conceptuals.
 ∑
La fotografia
Més de 50.000 persones en contra del tancament de RTVV
Una multitudin√†ria manifestaci√≥ ha omplert els carrers de Val√®ncia i d'Alacant per a defensar la r√†dio i televisi√≥ p√ļbliques. Vora 60.000 persones han cridat la dimissi√≥ d'Alberto Fabra i la convocat√≤ria urgent d'eleccions anticipades al Pa√≠s Valenci√†.
 ∑
Crònica · Internacional
Ucra√Įna, l'inici d'una nova Guerra Freda a Europa?
Amb la voluntat d'anar assolint una certa converg√®ncia amb les lleis i els est√†ndards de la Uni√≥ Europea, principalment en els √†mbits pol√≠tic i econ√≤mic de cara a un futur acord d'associaci√≥ i una futura eventual integraci√≥ dins la comunitat europea, es va impulsar el 2009 la denominada Associaci√≥ Oriental amb les anteriors rep√ļbliques sovi√®tiques de Bielor√ļssia, Ucra√Įna, Mold√†via, Ge√≤rgia, Arm√®nia i Azerbaidjan.
 ∑
Llibres / revistes
Carlemany. El pare d'Europa
 ∑
Recull de premsa · Política
Terricabras: "Si el vot espanyol és irrellevant per fer-nos independents, també ho és per retenir-nos. L'autodeterminació és nostra, no seva"
"Per qu√® es preveu que l'Estatut de Catalunya sigui votat nom√©s pels catalans? √Čs que no afecta tamb√© tots els espanyols? [...] En un proc√©s d'autodeterminaci√≥, els √ļnics vots rellevants s√≥n els d'aquells que s'autodeterminen".
 ∑
Recull de premsa · Llengua
Gifreu: "El grau zero de la fortalesa d'una llengua nacional és disposar d'estat. Sense estat propi, el català avançarà per la via de la perdició"
"No podem ser ingenus. Passi el que passi a l'interior, no podrem ni aturar les pol√≠tiques ling√ľicides dels governs de Madrid o Par√≠s ni domesticar les agressives incursions dels mercats del multiling√ľisme".
 ∑
Llibres / revistes
Els altres independentistes
 ∑
L'acudit
Per Puyal
 ∑
Crònica · País Valencià
La fi de RTVV: açò és un colp d'Estat
Quasi dotze hores de tortura nocturna a les instal·lacions de Burjassot de RTVV han estat les protagonistes d'un dels capítols més foscos de la democràcia espanyola.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠