Divendres, 2 de maig del 2014 | 19:05
Crònica · Euskal Herria
Euskadi-Catalunya: dos processos, dos fulls de ruta
La discreta visita del President Artur Mas a Euskadi per a entrevistar-se amb el Lehendakari Íñigo Urkullu ha de fer reflexionar la nostra classe política i els analistes per tal d'evitar confondre les estratègies i els fulls de ruta d'ambdues nacions. Queden lluny, ja, aquells anys en què la vanguarda sobiranista catalana s'alimentava del basquisme i s'emmirallava en la part pacífica de la seva lluita.
Crònica · Política
Trampes al solitari
Isidre Palmada
Professor
El President i la majoria parlamentària volen fer les coses bé. Això és, tot dins la legalitat. Tenen a punt la llei de consultes no referendàries. L'han revisada i escanejada judicialment i no presenta cap il·legalitat.
Crònica · Afers religiosos
Nou arquebisbe de Barcelona
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
He llegit a la portada de La VanguardiaEl Vaticà pensa en Cañizares per a Arquebisbe de Barcelona. Després de la retirada de Martínez Sistach pel fet d'haver superat els 75 anys, ara està pendent, doncs, el nomenament d'un nou arquebisbe.
La fotografia
Els sindicats, "plenament compromesos" amb el dret a decidir en la marxa de l'1 de maig
La lluita per l'ocupació i per frenar la precarització laboral creixent ha estat, però, el fil conductor de les mobilitzacions convocades a tot el territori --també a Barcelona-- del passat 1 de maig.
Recull de premsa
Ribera: "El cas Navarro és un episodi lamentable de la política catalana"
"Deixant de banda el patetisme que genera veure'l arrossegant-se somicant per totes les emissores [...] per poder fer el ploricó, el cas resulta una abominable distorsió de la realitat".
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "No hi ha crispació ni quan el TSJC reafirma que una classe sencera haurà de passar-se per força al castellà quan ho demani un alumne"
"El drama del PSC i de molts socialistes és que Navarro ha unit definitivament la sort de l'organització que dirigeix a l'estratègia de la dreta espanyola més centralitzadora i més immobilista".
Crònica · Política
Solidaritat amb els independentistes vènets detinguts
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El passat 25 d'abril una enorme manifestació es va apoderar de la plaça de San Marco ade Venècia en solidaritat amb els 23 independentistes vènets i un de sard detinguts el passat 2 d'abril. Desenes de miler de persones van desafiar la prohibició de concentrar-se que havia fet la policia, que tot i així no va es va veure capaç de dissoldre-la.
Crònica · Seguretat
Clarobscurs en la Diada de les Esquadres
Miquel Sellarès
President del CEEC
La sola presència del Molt honorable President Artur Mas en la Diada de les Esquadres 2014 ha sigut el fet més positiu d'aquesta jornada. Una diada celebrada en uns moments en què la policia de la Generalitat està passant per un període en què la seva imatge ha quedat perjudicada per una sèrie d'afers i actituds que causen gran preocupació no sols al cos mateix sinó també als sectors polítics i socials que han donat suport a aquesta estructura d'estat fonamental.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí