Wednesday, 21 de September del 2011 | 19:54
 ∑
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
ERC i l'independentisme
ERC és, amb els seus clarobscurs i les lluites fratricides del passat, l'eix fonamental del discurs ideològic nacional que ha permès la normalització i el desacomplexament a la societat catalana de l'opció independentista.
Opinió · Política
La independència és prioritària
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
Ara més que mai la independència és prioritària perquè l'Estat espanyol està portant a terme una política d'empobriment econòmic i desnacionalització sense precedents en cap país democràtic.
 ∑
Crònica · Pla de lleida
Convergència i l'alcalde d'Alfés
Ivan Mambrillas
Des que D'Ors va acreditar aquell hàbit inductiu, tan pròdig en fal·làcies, de convertir l'anècdota en categoria, la temptació de passar-se de llest va adquirir, en aquest rodals, una força renovada.
 ∑
Crònica · País Valencià
Rus marca terreny
Alfonso Rus, president de la Diputació de València i de la direcció provincial del PP, a més d'alcalde de Xàtiva, no ha deixat de fer-se visible d'ençà que Alberto Fabra va accedir a la presidència de la Generalitat.
 ∑
Notícia · Unió europea
"Si Escòcia i Catalunya fossin independents, Anglaterra i Espanya perdrien un inquilí molest i guanyarien un bon veí"
L'exministre d'Empresa del govern escoc√®s, Jim Mather, ha afirmat tamb√© que "hi ha una tend√®ncia real cap als pa√Įsos petits" i que ja no es necessiten grans estats "per garantir mercats interns".
 ∑
Notícia · Política
L'Estat, darrere la mala salut del català
El darrer Informe de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica, presentat aquesta setmana per Ferran Mascarell i N√ļria de Gispert, ha concl√≤s que l'Estat espanyol √©s la principal causa dels entrebancs amb qu√® es troba l'expansi√≥ de l'√ļs social del catal√†.
 ∑
Notícia · Política
"L'Estat encara no ha assumit que Catalunya compta amb tres llengues oficials"
"Quan els ciutadans intenten equilibrar les desigualtats ling√ľ√≠stiques, l'Estat espanyol s'encarrega d'eliminar tots els esfor√ßos. √Čs molt greu que un Estat persegueixi els drets ling√ľ√≠stics dels seus ciutadans".
 ∑ Els grecs han protagonitzat m√ļltiples protestes i vagues generals per les retallades socials que estan patint arran de la crisi econ√≤mica.
Els grecs han protagonitzat m√ļltiples protestes i vagues generals per les retallades socials que estan patint arran de la crisi econ√≤mica.
Crònica · Internacional
La crisi econòmica impulsa la revolta política i social
Toni Reig
Periodista
Des que el 2008 va fer fallida Lehman Brothers, la crisi financera, bancària i econòmica es va apoderar del món occidental i encara hi som.
 ∑
Notícia · Política
Castells abandona la direcció el PSC
Ja feia un any que l'exconseller havia deixat d'anar a les executives, descontent amb la supeditaci√≥ constant del partit al PSOE. Per la seva banda, Jos√© Zaragoza ser√† el n√ļmero 2 de les llistes de la formaci√≥ el 20-N encap√ßalades per Carme Chac√≥n.
 ∑
La fotografia · Política
Alfred Bosch: "ERC comparteix objectius amb Òmnium"
El nou president d'ERC, Oriol Junqueras, i Marta Rovira i Alfred Bosch s'han reunit aquesta setmana amb representants d'Òmnium Cultural per assegurar que l'entitat i el partit republicà segueixen un mateix full de ruta.
 ∑
Recull de premsa · Política
J. M. Tresserras: "Ara toca captar l'interès de la ciutadania indiferent a les tribulacions catalanistes"
Segons l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, en general, tot i la seva diversitat interna, al catalanisme militant "li ha costat molt passar del predomini de les polítiques defensives a les polítiques d'expansió i extensió".
 ∑
Recull de premsa · Política
Francesc-Marc √Ālvaro: "Mas ja empeny la transici√≥ quan aixeca la bandera del pacte fiscal"
Cap on va la transici√≥ que ha anunciat Artur Mas? Aix√≤ √©s el que es pregunta el periodista Francesc-Marc √Ālvaro en un article a La Vanguardia en el qual afirma que "la transici√≥ catalana que Mas posa damunt la taula √©s nom√©s, per ara, una etiqueta que permet moltes interpretacions, fins i tot oposades".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠