Thursday, 6 de October del 2011 | 19:20
 ·
Crònica · Política catalana
CCMA, la crisi no ho justifica tot
El Govern ha aprovat avui mateix gràcies als vots del Partit Popular tirar endavant la reforma de la llei de Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La norma redueix de forma dràstica el número de consellers del consell d'administració i en simplifica l'estructura.
 ·
Crònica · Euskal Herria
Reflexions singulars
Durant els últims dies han succeït i s'han dit tantes coses al País Basc (dissolució d'Ekin, presentació d'Amaiur, ETA disposada a que una Comissió Internacional verifiqui l'alto el foc, etc.) que algunes declaracions han passat desapercebudes de manera immerescuda.

Opinió · Política
'Qui, què, com' al Congrés
Jaume López
Politòleg
'Entre l'esquerra i la dreta, escollim l'esquerra; i entre l'esquerra i el país, treballarem pel país'. La frase potser hagi desconcertat alguns després d'anys en que ERC defensés que no hi ha contradicció entre el país i l'esquerra.
Opinió · Societat civil
No crear falses expectatives
Isidre Palmada
Professor
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha postulat com l'organització social que ens portarà a la independència. Pensa crear les "condicions subjectives", de consciència, imprescindibles.

 ·
Crònica · Afers religiosos
El cardenal Cañizares, 'español y sacerdote', a Girona
El cardenal Antonio Cañizares, que es defineix com "español y sacerdote", presideix una missa a Girona

 ·
Notícia · Unió europea
Blanco pressiona fins a última hora perquè la CE inclogui el corredor central entre les prioritats
El ministre s'ha desplaçat fins a Luxemburg per entrevistar-se deu minuts amb l'eurocomissari de Transports, Siim Kallas, que s'ha limitat a "prendre nota" de les peticions.
 ·
Notícia · Illes Balears
L'alarma social generada pel Govern Bauzá provoca els pitjors registres econòmics dels darrers anys
Les Illes Balears estan registrant, una vegada acabat l'estiu, les pitjors dades econòmiques dels darrers anys.
 ·
Notícia · Cultura
Viasona: "Volem que la música en català no perdi el tren d'internet"
Al mes de setembre Viasona va complir el seu primer any de vida com a una  viquipèdia de la música catalana: una gran base de dades sobre música del país a la xarxa Internet.
 ·
Notícia · Societat civil
Un 'cortado'? Un tallat!
La Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle han publicat una guia de conversa pensada per al personal de restaurants, bars i granges, amb la qual es pretenen donar eines als treballadors del sector amb coneixements insuficients de català.
 ·
Notícia · Societat civil
Milers d'estudiants clamen a Barcelona i Tarragona contra les retallades en educació
Denuncien que la inversió en l'educació pública s'ha reduït a Catalunya un 7,4% aquest any, el que ha impossibilitat que s'hagin contractat nous professors malgrat l'increment d'alumnes, i que 20.000 estudiants hagin de fer les classes en barracons.
 ·
Notícia · Comunicació
L'abstenció del PP permet a CiU tramitar al Parlament la reforma de la CCMA
La resta de partits de l'oposició ha presentat esmenes a la totalitat acusant al Govern de voler "empastifar" i "controlar" els mitjans públics, i han retret a CiU que pacti amb aquells que van votar contra la Llei i impedeixen que TV3 es vegi al País Valencià.
 ·
Notícia · Seguretat
Jornada "Espai públic, policia i llibertats"
El proper divendres dia 21, a partir de les 10h, organitzada per la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i el Lliure Exercici de l'Advocacia del Col·legi d'Advocats de Barcelona, es celebra una jornada en que es debatrà sobre "L'actuació policial i els drets fonamentals", i posteriorment, sobre "El model policial català".
 ·
Recull de premsa · Política
Toni Soler: "Sense sobirania financera qualsevol debat sobre les finances públiques està falsejat"
"En aquest país tan ple d'autònoms, petits empresaris, botiguers i aturats, la renúncia del Govern a la paga extra de Nadal impressiona més aviat poc" ha subratllat Soler a un article publicat a l'Ara.
 ·
Recull de premsa · Política
Gordillo: "A part de poc sectari, l'alcalde de Barcelona és pragmàtic i fa de la necessitat virtut"
El periodista Saül Gordillo ha elogiat que Trias hagi "mantingut part de l'estructura de confiança política heretada dels tripartits i bipartits d'esquerres, és a dir, un llegat de més de 30 anys".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí