Dimecres, 4 de juny del 2014 | 20:02
Opinió · Política
El nou pacte del Pardo
Pere Bosch
Diputat al Parlament per la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Ripollès
Com és prou conegut, el 1885 es va segellar l'anomenat Pacte del Pardo.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Monarquia: no és el nostre problema, cal no distreure'ns
Ara per ara és un fet que allò que passa a Espanya ens pot afectar. Però no ens pot distreure del nostre full de ruta. Ens trobem a molt pocs mesos del repte més important de la nostra nació en els darrers segles: el 9 de novembre i el nostre dret a decidir. El que passi a Espanya no canviarà en res la nostra voluntat de sobirania i dignitat. En tot cas hauria d'afectar l'Estat: les seves estructures tindran clar que Catalunya --i Euskadi-- vol ésser.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Contra la pesta borbònica, confiança en el poble
Ivan Mambrillas
Membres de la nounada formació antagonista d'àmbit estatal han al·ludit, aquests dies, a un principi polític que la praxi de l'independentisme català coneix des de fa alguns anys: "si comets l'excentricitat de confiar en la gent, ves que la gent no acabi confiant en tu.
Opinió
El conflicte de Can Vies: vers una solució democràtica
Bernat Bosch
Arquitecte
El conflicte de Can Vies té components diversos. Al meu entendre, com gairebé tots els conflictes socials que s'expressen amb alguna forma o altra de violència —en termes estrictament materials, l'enderroc d'un edifici com el de Can Vies i el linxament d'una sucursal bancària comparteixen un component destructiu—, es tracta d'un conflicte de legitimitats.
 ·
Notícia · Seguretat
Nota del CEEC
El Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) voldria manifestar la seva preocupació per l'actual situació d'interinitat en la direcció política de la Policia de Catalunya i més encara davant del repte de la transició nacional i els darrers incidents de Sants.
 ·
Notícia
Sellarès presentarà el 12 de juny les seves memòries a Can Alcover, a Mallorca
El periodista assistirà el proper dijous 12 de juny a l'espai Can Alcover de Palma de Mallorca per a presentar el seu darrer llibre de memòries, Construint un estat nou. Memòries polítiques.
 ·
Recull de premsa
Requejo: "Les generacions futures no entendrien que seguíssim en un estat que no et reconeix i et tracta amb arrogància"
"El retrobament amb la UE serà per la via pràctica. Les generacions futures no entendrien que actualment seguíssim perdent el temps [...]. El 2015 serà un any clau".
 ·
Recull de premsa
Xevi Xirgo: "A Madrid han decidit jugar un darrer trumfo i treure el santcristo gros"
"Fan tard. Ni les intenses converses que la Casa Reial ha mantingut les darreres setmanes amb alts càrrecs empresarials i polítics catalans els serviran de res".
Opinió
Un Estat amb massa cortesans
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
El president de la Generalitat deia fa uns dies que la democràcia espanyola encara és immadura, i molt jove per entomar un repte com el que suposa la voluntat sobirana del poble català. Tenia raó.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí