Dijous, 14 de febrer del 2013 | 18:32
Crònica · Política catalana
Rajoy: mantindrem Catalunya dins Espanya contra la seva voluntat
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Aquesta setmana Mariano Rajoy ha confirmat al periodista Michael Reid, de The Economist, que el PP no acceptarà cap canvi constitucional. Quan aquest li ha preguntat si creia que amb aquest sistema podria mantenir a Catalunya dins Espanya, la resposta ha estat contundent: "Sí, no se preocupe usted que sí". Aquesta seguretat només és possible perquè el President del Govern espanyol considera que el Regne d'Espanya té dret a retenir Catalunya al marge de la voluntat dels catalans.
Opinió
Rajoy: la majoria dels catalans volen que seguim com estem
Xavier Serrahima
Escriptor
Mai no ens cansarem de repetir que el PP és el partit més coherent no tan sols de l'estat espanyol, sinó del món sencer. Com ho és, no cal dir-ho, el més democràtic i avançat. Tant que el president espanyol, Mariano Rajoy, es permet donar lliçons als altres estats.
 ·
Notícia · Política
Bosch: "Impedir discutir la Proposició de Llei d'autodeterminació és censura"
El portaveu d'ERC-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha denunciat aquesta setmana la manca de caràcter democràtic de l'Estat espanyol en no admetre a tràmit el Congrés la PL d'autodetermianció gràcies als vots contraris del PP.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Papa nou. Ni Rouco ni Cañizares
A la Catalunya, en la seva difícil transició nacional vers l'Estat sobirà dins la Unió Europea, no li interessa que el futur Papa de l'Església catòlica sigui de l'estil dels cardenals Antonio Maria Rouco Varela o Antonio Cañizares.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La relació entre Espanya i Catalunya és desigual i basada en la dominació. Tenim el dret d'intentar canviar"
"Per això veig tan important que es pugui fer realitat "com més aviat millor" el nostre principal punt d'acord: "una consulta, feta en bona i deguda forma". Fent-la, sabrem el suport efectiu de cadascú i si l'Estat és democràtic".
 ·
Crònica · Política catalana
Les contradiccions del súper-conseller i "gurú" Homs
Quan s'estudiï seriosament els dos governs del President Artur Mas i la influència d'Homs en aquests dos executius es podran entendre moltes de les contradiccions i equivocacions del primer mandat i també d'aquest segon, ja encaminat cap al dret a decidir.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí