Dilluns, 23 de desembre del 2013 | 17:43
Crònica · Informe SIC
L'Estat i les clavegueres exigeixen ja mateix resultats als unionistes (I)
En diferents cercles unionistes de l'Estat ja hi circulen anàlisis, propostes i estratègies que permetin poder sortir del fracàs i el bloqueig de l'unionisme davant de l'estratègia dels sobiranistes i els partidaris del dret a decidir. L'Estat i les seves clavegueres segueixen no només nerviosos sinó també emprenyats per la manca de resultats de l'ofensiva projectada a tots els nivells en contra la transició nacional de Catalunya.
Editorial
2014: unitat i fermesa. Sí i Sí
Després que els quintacolumnistes i que els terceraviístes hagin cregut que els sobiranistes no arribarien a posar-se d'acord, la pregunta i la data s'han fet, per fi, realitat. Ambdues qüestions, pregunta i data, són elements importants del combat polític que haurem de lliurar durant el 2014.
Notícia
Tribuna.cat us desitja bones festes
Des de l'Associació Tribuna Catalana volem felicitar els nostres lectors i col·laboradors per aquestes festes i comunicar-los, també, que des del 24 i fins el 30 de desembre farem una aturada en l'actualització del nostre diari digital.
Crònica · Política catalana
Refundar la Unió Socialista de Catalunya, refer el bloc ERC-USC
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'acte d'ERC del 14 de desembre a l'Auditori del Fòrum va tenir un efecte lateral molt important, més enllà de l'objectiu d'impulsar la consulta d'autodeterminació.
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Internacional
La pressió internacional sobre Rajoy ha començat
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Quina importància té la concreció de la data i la pregunta pel referèndum? Significa, en essència, passar de les paraules als fets. Del terreny boirós dels desitjos al de la plasmació d'una intencionalitat política definida.
Recull de premsa
Ibarretxe: "No hi ha cap norma a la UE que impedeixi que un poble pugui expressar-se democràticament sobre el seu futur"
"Catalunya no està fent res diferent del que va fer el Quebec o Montenegro. No estem davant d'alguna cosa inusual o descabellada".
Recull de premsa
Soler: "L'única pedagogia possible consisteix a mostrar la nostra determinació. Pacífica, cívica, però insubornable"
"Es tracta de plantejar un conflicte (democràtic) i fer veure als nostres interlocutors que la solució mai serà pitjor que la perpetuació del problema".
Crònica · Política catalana
El referèndum i la Catalunya exterior: la importància de garantir el dret a vot
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
L'anunci del contingut i data del referèndum ha despertat una onada d'il·lusió, i ha tingut una gran transcendència mediàtica arreu del món, tornant a posar el dossier de Catalunya a la taula de les cancelleries. Els diversos partits polítics no solament han fet un esforç notable ans han pres la iniciativa, situant al règim espanyol en una difícil posició: explicar per què no vol deixar votar un poble.
Opinió
El pas endavant de les nostres vides. Sí i Sí
Miquel Sellarès
Periodista
Després de mig segle d'activitat patriòtica em sento emocionat. Gràcies Mas, Junqueras, Herrera, Fernández, Vila d'Abadal, Forcadell, Casals, etc. Perquè, després de tota una vida de lluitar amb la dèria de construir la nació amb sentit d'estat, ara puc veure que Ítaca és a tocar.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí