Divendres, 26 de juliol del 2013 | 17:02
Opinió
Els dubtes lògics de plantejar unes plebiscitàries
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
Des de fa unes setmanes, a través de comentaris i articles, diputats i persones properes a CiU i a Esquerra plantegen fermament l'opció de les eleccions "plebiscitàries" el 2014 com a una alternativa si el referèndum no arria amb la força desitjada.
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
Generar i construir la unitat pel dret a decidir (III)
En els últims 40 anys hem generat una classe política --i pitjor encara, una classe dirigent-- catalana sense sentit d'Estat i amb una certa animadversió cap al patriotisme. Espanya, els seus poders, han usat els seus aparells amb inetel·ligència tots aquests anys i han desmantellat tots els aparells d'Estat de què vam gaudir els catalans en el passat: un predomini industrial i fins i tot una indústria aèria, bèl·lica i naval catalanes.
 ·
Notícia · Política
La Diputació i l'Ajuntament de Barcelona s'adhereixen al Pacte Nacional pel Dret de Decidir
Aquesta setmana tant l'Ajuntament de la capital catalana com la Diputació de Barcelona s'han sumat al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. A l'Ajuntament hi han votat favorablement CiU, ICV-EUiA i UxB, i a la Diputació els grups proposants, CiU, ICV i ERC.
 ·
Notícia
Fainé esbronca Sandro Rosell per la samarreta de la senyera
Segons el Directe.cat, Isidre Fainé, el tot poderós home de La Caixa, ha cridat l'atenció al president del Barça, Sandro Rosell, per haver gosat equipar la samarreta blaugrana amb la senyera. Segons la publicació, Fainé ha amenaçat amb retirar part del patrocini publicitari al Barça.
 ·
Recull de premsa
Rull: "Si fa tres-cents anys l'única opció era aguantar, avui l'única opció és decidir"
"És moment de recordar valors com la solidaritat i la dignitat d'aquells catalans que ho van donar tot. Des dels hospitals fins als voluntaris de les diverses companyies. Tota la ciutat fou una pinya sota les bombes".
 ·
Crònica · Estructures i estratègia d'estat
L'aposta de Joan Rigol i la del Consell Assessor per a la Transició Nacional (II)
L'aposta per Joan Rigol és intel·ligent i rigorosa. El President Rigol, des del Parlament, va generar un tarannà d'entesa que va superar en tot moment el marc polític de CiU, la seva federació. Rigol va saber col·locar la presidència del Parlament català a un nivell que fins i tot va crear escola de continuitat amb el President Ernest Benach. Rigol va mostrar també una vàlua important: va saber crear ponts amb el socialisme català i els sindicats, i va merèixer el respecte del PP.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí