Divendres, 18 de desembre del 2015 | 19:36
 ∑
Editorial · Política
A votar, doncs ens comptaran...
Aquest diumenge 20 de desembre és una data important pel Procés.  Així, tot i que el món de l'independentisme ja fa uns mesos que viu en un cert desconcert  i fins i tot ens atreviríem a dir arrossega força cansament cal que no ens deixem portar pels sentiments que ens podrien  jugar una mala passada. Cal deixar-los a una banda i anar a votar.
Opinió · Política
L'independentisme al nucli de la sobirania espanyola
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els resultats del 20 de desembre ens faran adonar de l'enorme canvi polític que s'ha esdevingut a Catalunya en aquests quatre anys, a una velocitat vertiginosa. A les eleccions espanyoles de 2011 només hi havia 3 diputats independentistes i 42 dels 45 diputats elegits a Catalunya defensaven la Constitució de 1978.

Opinió · Política catalana
Del bipartidisme a la independència
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
√Čs un fet que del 27S fins ara ho podr√≠em haver fet millor. Tamb√© ho √©s que lamentar-nos no serveix de res i que el dest√≠ ens situa, novament, en una situaci√≥ d'avantatge.

Opinió · Política catalana
La CUP i la passió d'Esparreguera
Isidre Palmada
Professor
S'acosta el 27D. Tothom espera de l'assemblea de la CUP, a Esparreguera, que s'aclareixi l'atzucac, originat el 27S. De fet, es cou el de sempre. √Čs all√≤ de la correlaci√≥ de forces. Una q√ľesti√≥ de poder.

Opinió · Política catalana
El procés... got mig buit, got mig ple
Jaume Marfany
Filòleg
Aquests darrers dies, la bona gent que teniu l'amabilitat i la paciència de llegir-me, m'heu manifestat que en els darrers articles m'he mostrat massa pessimista i que això ni anima ni ajuda gaire. Haig de dir que res més lluny de la meva intenció,
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
Pere Card√ļs: "Nom√©s queda un cam√≠ cap a la independ√®ncia i √©s aquest"
En un article a Vilaweb el periodista Pere Card√ļs afirma en relaci√≥ a la cita del 20-D que "Espanya no canviar√† en res de substancial respecte de la q√ľesti√≥ catalana" i que per tant¬† "que passin les eleccions espanyoles i continuem. I continuem, evidentment, amb un acord com m√©s aviat millor".
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "17/12: Dos catalanismes rivals o complementaris"
En un article a l'Ara Vicen√ß Villatoro afirma que els moments √†lgids "del proc√©s ha semblat que ten√≠em l'oportunitat de construir un espai compartit" entre diferents tradicions del catalanisme per√≤ amb un "projecte com√ļ" per√≤ tamb√© alerta del risc "que aquestes dues tradicions es confrontin, com dues visions rivals sense possibilitat d'acci√≥ comuna".
Opinió · Societat civil
Créixer socialment
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector
Estem a les portes d'unes eleccions generals que tot apunta que trencaran el bipartidisme que viu l'Estat espanyol des de la transició. Els darrers quatre anys han estat especialment durs per una gran part de la ciutadania.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠