Dilluns, 15 de juny del 2015 | 19:51
Crònica · Política
Ha guanyat l'aparell d'en Duran?
És més que evident que Josep Antoni Duran i Lleida i el seu entorn han rebut el més fort vot de càstig des que Duran va començar a dirigir el partit fa més de 30 anys. Duran, i el seu escuder Espadaler, ho tenien tot per guanyar: les llistes, l'aparell burocràtic del partit, centenars de militants col·locats a l'administració (la menjadora té molta força), etc.
Crònica · Política catalana
Per guanyar el 27-S: reiniciar Catalunya
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Per guanyar el 27-S els partits i entitats que encapçalen el procés cap a la independència han d'ampliar la seva base social amb molts dels electors que han donat suport a Barcelona en comú i candidatures anàlogues. Han de mostrar-los que la independència garanteix un profund canvi econòmic, social i polític i que aquest canvi no és possible mentre Catalunya continua annexionada al Regne d'Espanya.
Opinió
De traca i mocador
David Basora
Economista
Just acabat aquest article, una amiga valenciana (gràcies, Ester) "penja" això: "Amar i protegir totes les persones i el poble; fer regnar la justícia i vetlar perquè els grans no oprimisquen els menuts" (Jaume I – Testament – 20 de juliol de 1276). No hi ha millor començament.
S'ha dit
"Unió no pot ser ambigua, no pot anar amb mitges tintes"
Núria de Gispert
Presidenta del Parlament de Catalunya
Recull de premsa
Soler: "Sense la CUP, l'independentisme no hauria aconseguit mai desallotjar un Albiol o un Bustos"
"Les bondats característiques de la CUP -el rebuig als lideratges, l'assemblearisme, la convicció indestructible- poden esdevenir inconvenients quan, a causa del mateix èxit electoral, la lluita s'ha de cenyir a la incòmoda cotilla de la gestió".
Recull de premsa
Torra: "És el moment d'encapçalar la revolució democràtica més important a Europa"
"Un dels fets més transcendents per l'èxit del moviment independentista és haver sabut posar l'accent en el concepte que ha mogut les grans transformacions de la humanitat: la lluita per la llibertat."
L'acudit
Per Puyal
S'ha dit
"Demano que Barcelona continuï com els darrers 4 anys, al costat de les institucions en l'exercici del dret a decidir com a nació"
Artur Mas
President de la Generalitat
S'ha dit
"El procés és imparable perquè hi ha una majoria molt sòlida que es replanteja l'actual marc legal i estatutari"
Jaume López
Expresident de l'ACP i soci fundador de la PDD
S'ha dit
"El més important és que l'esquerra rupturista no anem barallats el 27-S"
Teresa Forcades
Metgessa i teòloga
S'ha dit
"Seria un error gravíssim no saber llegir que hi ha hagut una diferència de només 125 vots".
Antoni Castellà
Secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
El 14J, una fita important per UDC i el procés
Durant els darrers 30 anys UDC s'ha casat amb CDC i ha dut a terme la política del peix al cove i de la puta i la ramoneta de Jordi Pujol, i després de Pujol, Josep Antoni Duran i Lleida ha posat pals a les rodes a l'evolució de CDC cap a l'independentisme. L'equip de l'entorn de Duran i Lleida ha exercit de lobby dels interessos dels poderosos de Catalunya i Madrid.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí