Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de maig del 2013 | 17:23
Recull de premsa

Cardús: "L'unionisme no pot dir: "No us volem deixar votar". Ha de dir: "No és legal, no hi teniu dret, no és constitucional""

"La màxima pressió de l'unionisme es fa, lògicament, sobre la majoria sobiranista que totes les enquestes detecten i a la qual es vol enfonsar la moral".

El sociòleg Salvador Cardús ha alertat a un article que cal combatre "les pors creades sobre la mentida".

A un article Cardús hi ha dit que la màxima pressió de l'unionisme es fa "sobre la majoria sobiranista que totes les enquestes detecten i a la qual es vol enfonsar la moral": "Com que la legitimitat de la nostra aspiració a la independència és acompanyar-la d'un crit a favor de la democràcia per poder exercir a les urnes la sobirania que no ens reconeix la seva Constitució".

Al mateix text, l'autor hi ha dit que l'adversari no gosa confrontar-se directament a aquesta exigència i ha sentenciat que l'unionisme "no pot dir: "No us volem deixar votar". Ha de dir: "No és legal, no hi teniu dret, no és constitucional", com fan el PP o C's". "O encara més sibil·linament ─ha continuat─: "El govern de Mas us enganya, la majoria parlamentària de CiU i ERC us té enredats, cal demanar permís perquè tots sols no us en sortireu", com fa el PSC i predica Pere Navarro".

Sobre la resposta a la pergunta de la consulta, Cardús ha conclòs que "no volem pas un pronòstic afirmatiu només per asserenar l'ansietat" amb una mentida pietosa sinó que cal cercar és si "realment és possible": "Si podem ignorar els que diuen que estem perdent el temps. Si podem menystenir les advertències. [...] En definitiva, si encara té sentit fer l'esforç final. I, per mi, la resposta és clara: "Ens en sortirem?" I tant que ens en podem sortir!".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Notícia · Unió europea
Més de 250 persones a la conferència sobre el dret a l'autodeterminació al Parlament Europeu
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Indica publicitat