Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de febrer del 2013 | 17:56
Recull de premsa

Cardús: "Cal agrair la decisió del Govern espanyol de portar al TC la declaració de sobirania"

"Finalment, li han donat [a la declaració] la rellevància que té. [...] Només pel fet de preguntar ja es posa en qüestió el vincle amb la Constitució espanyola. Un vincle que, si ara està qüestionat, és perquè s'ha demostrat [...] que s'estava convertint en una corda, i la Constitució en una presó".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha celebrat que finalment el Govern espanyol hagi portat "al TC la declaració de sobirania". "Menysprear-la, com havia fet d'entrada, era un insult a la seva intel·ligència i a la nostra dignitat" ha argumentat.

A l'article L''a priori' de la democràcia Cardús hi ha dit que l'estat "li ha donat la rellevància que té" a la declaració de sobirania del Parlament: "Sí: es tracta de l'expressió de la voluntat d'establir un nou a priori nacional i, per tant, inevitablement, només pel fet de preguntar ja es posa en qüestió el vincle amb la Constitució espanyola". L'autor de l'article ha sentenciat que aquest vincle ara està qüestionat "perquè s'ha demostrat una i una altra que s'estava convertint en una corda, i la Constitució en una presó".

Finalment, Cardús ha indicat que "si s'arriba a fer la consulta, el que ja s'haurà guanyat és el desafiament sobiranista", un supòsit que canviaria les coses i "difícilment tornarien a ser com abans". "Es tracta d'una situació radicalment diferent de l'escocesa ─ha puntualitzat─, no tan sols per la manera com es planteja el conflicte [...] sinó perquè allà una derrota de l'independentisme no canviaria el punt de partida. [...] A Espanya, no".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat