Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de juny del 2014 | 19:12
Recull de premsa

Cardús: "Hi ha desconnexió amb l'Estat. Aquesta via és la que fa impossible la catàstrofe del xoc de trens"

"La desconnexió no és conseqüència d'un caprici partidista, i encara menys de l'obsessió malaltissa d'un president. És resultat de la desconsideració i l'abús per part de l'Estat espanyol".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha dit a un article que el trencament "irreversible dels lligams que garantien la "servitud voluntària" a l'Estat ja és una realitat incontestable" per molt que "s'insisteixi a negar-ho".

"No: la desconnexió no és conseqüència d'un caprici partidista, i encara menys de l'obsessió malaltissa d'un president. És resultat de la desconsideració i l'abús per part de l'Estat espanyol, que ens havia acabat prenent més per súbdits que no per ciutadans" ha sentenciat.


A l'article La desconnexió Cardús hi ha dit que hi ha a Catalunya "desvinculació o desconnexió amb l'Estat espanyol" i que això provoca que sigui "impossible la catàstrofe vaticinada del xoc de trens": "Més que no pas un xoc, el que s'està consumant és una progressiva i definitiva desconnexió. No ens apropem: ens allunyem. Una desvinculació que, a males, ens podria deixar en una situació d'indefinició política institucional, però que en cap cas no paralitzaria ni l'economia ni la nostra vida quotidiana".

"La desconnexió és molt avançada --ha continuat-- i que ara ho hagi constatat el Financial Times [...] només certifica que finalment ens observen sense passar per Madrid". L'autor de l'article ha argumentat que
si l'Estat hagués sabut que amb una topada frontal podia parar el procés "ja hi hauria recorregut" i ha conclòs que "tots sabem que qui fos responsable d'un xoc obert [...] perdria la partida tant a ulls dels mateixos catalans com davant de la mirada internacional."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat