Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de març del 2013 | 18:29
Recull de premsa

Cardús: "Només aconseguirem que l'opinió pública espanyola accepti la nostra causa si entén que no és en contra seva"

"Hi ha un cert independentisme que encara té massa arrelada la retòrica antiespanyolista com a raó de ser. [...] Aquesta lògica que accentua l'enfrontament amb Espanya [...] i fereix l'orgull espanyol, cosa que no ajuda".

El sociòleg Salvador Cardús ha posat l'accent del procés d'independència de Catalunya en el fet que l'estat espanyol entengui les aspiracions catalanes: "L'independentisme que té massa arrelada la retòrica antiespanyolista com a raó de ser [...] fereix l'orgull espanyol, cosa que no ajuda a la comprensió d'un procés que [...] hauria d'entendre's com la voluntat de construir un pont entre iguals".

A l'article Pronòstic a sis mesos Cardús hi ha dit que els catalans "només aconseguirem que l'opinió pública espanyola accepti la nostra causa si entén que no és una causa en contra seva" i ha subratllat que aquesta tasca "depèn de nosaltres". Al text Cardús també hi ha fet un pronòstic a curt termini: "Faig un pronòstic per a d'aquí sis mesos: a partir de la tardor d'aquest any, a Espanya es començarà a estendre l'opinió que, tot comptat i debatut, el més convenient per a tothom és que Catalunya decideixi el seu futur polític amb llibertat".

"El meu auguri no parteix de zero ─ha argumentat─. Fa poques setmanes, en un acte organitzat a Cornellà per l'Assemblea Nacional Catalana, el cantant Ramoncín manifestava que si fos català votaria a favor de la independència. Més recentment, ha estat el catedràtic de ciència política de la UNED, Ramon Cotarelo, qui ha sostingut que si fos català seria independentista. I, en uns termes més moderats, a les pàgines de l'ARA de dissabte passat, el catedràtic de matemàtiques i rector de la Universitat Complutense, José Carrillo, per bé que considerava que si fos català preferiria quedar-se a Espanya, opinava que els catalans haurien de poder exercir el dret a decidir."

Salvador Cardús ha sentenciat que auestes mostres són "només les primeres d'un desglaç que s'anirà estenent ràpidament" i ha conclòs que aquest procés d'acceptació a Espanya s'ha dut a terme perquè "han descobert una Catalunya que ha deixat enrere tant el victimisme com l'arrogància per assumir el deure de decidir el seu futur amb plena llibertat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Indica publicitat