Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de d'octubre del 2012 | 17:48
Recull de premsa

Cardús: "Per completar el nostre camí necessitem el suport dels nostres connacionals i veïns"

"Tenir un projecte de relacions preferents amb el conjunt dels Països Catalans en una Catalunya sobirana és una raó més, i de pes, a favor de la independència".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, s'ha preguntat a un article què passarà amb les relacions amb la resta de Països Catalans: "com el veuen i el viuen ells, el nostre camí cap a la independència?".

A l'article Independència i Països Catalans Cardús hi ha assegurat que seria "un error" que la urgència per resoldre l'actual transició "fes ajornar aquest debat" perquè "per completar el nostre camí necessitem el suport dels nostres connacionals i veïns".

"Tenir un projecte de relacions preferents amb el conjunt dels Països Catalans en una Catalunya sobirana és una raó més, i de pes, a favor de la independència" ha argumentat l'autor de l'article, qui ha afegit que la independència de Catalunya hauria de ser "bona, si no molt bona" per a valencians, mallorquins, menorquins, eivissencs, formenterencs, i per a la Franja, la Catalunya Nord o l'Alguer.

"Primer, perquè des d'Espanya ─ha continuat─ els serà més difícil enfrontar els nostres interessos com fins ara, per bé que vulguin seguir manipulant-nos els sentiments. Segon, perquè les nostres estructures d'Estat els han de ser molt útils, tant com ho han estat les franceses per al Quebec. La projecció internacional de Catalunya obrirà una via directa al món per al conjunt de la cultura i la llengua catalanes, i estimularà l'ambició nacional de tots".

Cardús ha afegit, a la llista d'arguments, tot l'enriquiment literari "sense el qual la llengua comuna hauria quedat radicalment empobrida" i ha conclòs que "per completar el nostre camí, que ningú no ho dubti, seguirem necessitant el suport més ample possible dels nostres connacionals i veïns més proper".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat