Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de d'abril del 2013 | 18:02
Recull de premsa

Carod: "L'alternativa a la Catalunya perfecta des del primer moment acaba sent l'Espanya imperfecta de tota la vida"

" La independència [...] és l'exercici màxim de responsabilitat que pot fer un poble, sense dependre de ningú".

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha insistit a un article que s'ha estès la idea que, "en una Catalunya independent, tots els problemes quedarien resolts".

"Independència, doncs, s'ha arribat a convertir en una mena de vareta màgica ─ha alertat Carod─. [...]  Clar que, si així fos, com que la majoria de països del món són independents, no hauria d'haver-hi, en bona lògica, problemes a gairebé enlloc".

L'autor de l'article ha indicat, amb sorpresa, que independència nacional sigui actualment "sinònim de revolució general, de canvi de sistema absolut (nacionalització de la banca, expropiació de les empreses del sector de l'energia, sortida de l'OTAN i no disposar d'exèrcit propi, etcètera)": "És curiós que únicament esdevinguin irrenunciables en el supòsit de creació d'un nou estat català, però no apareixen enlloc, ni semblen ser tan prioritaris, per mantenir-se en el vell estat espanyol".

Carod s'ha qüestionat: "Catalunya independent amb La Caixa, no, i Catalunya dependent d'Espanya amb Bankia i tota la colla de corruptes i incompetents, sí? Catalunya sobirana sense exèrcit propi, però Catalunya autònoma pagant l'exèrcit d'Espanya i la contribució a l'OTAN, amb els nostres impostos, sí? Fa una mica l'efecte del clàssic tot o res, que acostuma a tenir com a conseqüència el manteniment de l'statu quo, és a dir, el res".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que "l'alternativa a la Catalunya perfecta, des del primer moment", acaba sent l'Espanya "imperfecta de tota la vida" i ha defensat la independència com a eina per ser independents: "És l'exercici màxim de responsabilitat que pot fer un poble, sense dependre de ningú".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat