Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de desembre del 2012 | 18:27
Recull de premsa

Casas: "Després de la manifestació de la Diada van descobrir Mas i ara descobriran també Junqueras"

"El primer gest en seu parlamentària serà ratificar el compromís amb el dret a decidir. A Madrid, PP i PSOE no preveuen altra sobirania que l'espanyola".

El periodista Ferran Casas ha explicat a un article que Madrid va "descobrir" Mas després de l'Onze de Setembre de 2012, i ha puntualitzat que, després del pacte CiU-ERC "descobriran també Junqueras".

A l'article Les claus d'un procés en què la confiança és determinant Casas hi ha dit que l'acord "posa el focus" al Parlament, on Junqueras i Oriol Pujol pactaran el marc de la consulta i també retallades i lleis, i que alhora el pacte "obliga a buscar implicació social pel Consell Català per la Transició Nacional".

"CiU i ERC fa un any que teixeixen ─ha continuat─ complicitats, però no n'hi ha hagut prou per entrar al Govern. Hi haurà comissions de seguiment i els grups parlamentaris es reuniran cada setmana".
L'Equip A, 400 agitadors afins a CiU, va rebre l'ordre de mostrar-se "amable" amb ERC"
El periodista també ha donat informacions de primera mà sobre les negociacions anteriors al pacte: "Duran sempre ha estat contrari a pactar amb ERC, que creu "sense principis". Hauria preferit acords amb el PSC i refer ponts amb el PP. Finalment va accedir al pacte amb ERC però deixant clar que ni ell ni Mas posarien data a la consulta. Per això ara allarga el seu sí".

Sobre ERC, Casas ha dit que la federació els veia com a "immadurs" per no voler entrar a govern, però CiU "ràpidament va ordenar als entorns rebaixar la pressió": "L'Equip A, el grup de 400 agitadors a les xarxes socials afins a CiU, va rebre l'ordre de mostrar-se "amable" amb ERC".

Finalment el periodista ha alertat sobre el consens per a la consulta: "No hi ha participat ICV, que també ha acompanyat el procés, fet que obligarà a ser curosos perquè Joan Herrera no es despengi".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat