Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de d'abril del 2012 | 17:29
Recull de premsa · Comunicació

Bassas: "Els molesta TV3, perquè els molesta Catalunya"

"En un país tan castigat per la discontinuïtat històrica com el nostre, TV3, amb els seus defectes, s'ha constituït en una prova diària i imprescindible de l'existència moderna de Catalunya".

Antoni Bassas.

El periodista i corresponsal de TV3, Antoni Bassas, ha comentat  a un article publicat al diari Ara el llibre del també periodista Nicolás Valle,Secrets de guerra, "un llibre atropellat i directe, com el seu autor, que s'ha passat mitja vida fent aquells vídeos desagradables del Telenotícies amb cadàvers i mosques".

Sobre el monogràfic, Bassas ha dit que Valle "s'atura a recordar" el dia que a Geòrgia ell i la Mireia Segú van ser testimonis gairebé exclusius de la invasió russa: "Les imatges que van rodar es van veure a tot el món. A la CNN, a la BBC, a tot arreu ha sortit la nostra gravació i el rètol Courtesy Catalan Television TV3".

Bassas ha dit que al llibre Valle hi diu: "I és que no s'han complert els auguris dels que menyspreaven el projecte de televisió pública, convençuts que els catalans només sabrien fer una televisió antropològica. El resultat ha estat, potser, la primera eina de cohesió social a Catalunya. I ara mateix l'instrument essencial de la llengua pròpia del país". Valle també afegeix al seu escrit que "em dol la idea que TV3 acabi sent una televisió més, perquè una televisió pública mostra la qualitat de la democràcia. Els dubtes sobre TV3 revelen, en realitat, l'estat de confusió davant el futur. I les nacions que triomfen són les que saben d'on vénen, cap on van i, sobretot, què volen. El periodisme té tanta importància com la sanitat o l'educació".

A tot això, l'autor de l'article Sí, els catalans ha conclòs que en un país "tan castigat per la discontinuïtat històrica" com el nostre, TV3, amb els seus defectes, "s'ha constituït en una prova diària i imprescindible de l'existència moderna de Catalunya". "Per això hem de distingir ─ha conclòs─ els que la critiquen dels que fan veure que la critiquen però en realitat se la volen carregar. Els molesta TV3, perquè els molesta Catalunya. Els molesten diàlegs com els que Nico Valle han tingut amb col·legues en mil desplegaments informatius. "I tu de quina tele ets? Where are you from? From TV3. Ah, the Catalans... " Els catalans, sí".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat