
"Les conductes poc exemplars d'uns individus o d'unes organitzacions no poden de cap manera desautoritzar o invalidar les demandes democràtiques de milions de persones".
L'historiador Joan B. Culla ha lamentat a un article que no és "estrany" escoltar últimament ciutadans "ben predisposats cap al procés sobiranista expressant el seu temor que el cas Palau, o altres de semblant naturalesa, puguin deslegitimar i desacreditar el procés".
A l'article Corrupció i legitimitat Culla hi ha dit que l'ultraespanyolisme mediàtic "porta molt de temps intentant" aquest objectiu: "tots aquests separatistes de la nova fornada només volen l'Estat propi per a dotar d'impunitat els seus choriceos, les seves evasions i els seus comptes suïssos".
Al mateix text Culla ha posat sota qüestió la corrupció espanyola: "La propera vegada que el president Rajoy comparegui a les Corts per rebutjar del tot la possibilitat d'una consulta d'autodeterminació pactada a Catalunya, els grups de l'oposició i la premsa independent consideraran que la seva ferma defensa de la unitat d'Espanya està deslegitimada pels papers de Bárcenas? Si el PSOE nega als catalans el dret a decidir, a algú se li ocorre relacionar aquest posicionament amb el frau dels ERO?".
Per això mateix l'autor de l'article ha conclòs que ja no ens trobem en la "política d'elits del segle XIX, quan --per exemple-- un escàndol d'adulteri va fulminar la carrera del líder nacionalista irlandès Charles Stewart Parnell en 1890 i, amb això, va frenar la lluita per l'autogovern". "Quantes desenes de polítics imputats hi ha ara a Catalunya? Doncs, encara que fossin deu vegades més, no arribarien ni al 0,05% de les persones que es van manifestar el 11-S, o que van votar sobiranista el 25-N" ha sentenciat.