Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 31 de de maig del 2013 | 19:08
Recull de premsa

Culla: "Si l'any que ve la cúpula del PP no revalida Vidal-Quadras no serà per rejovenir llistes"

"Es tractarà d'una represàlia per la seva fidelitat als principis, i aquesta exclusió demostrarà, a més, que Mariano Rajoy és massa tou amb els nacionalistes, i massa continuista amb la política de Zapatero davant d'ETA i... que no és un president de veritat com el que necessita avui Espanya".

Lhistoriador Joan B. Culla ha recordat a un article que l'any 1991 un José María Aznar "amb ganes de castigar el creixent suport de Pujol al govern de Felipe González entronitzava Vidal-Quadras com a president del PP català, en detriment de Jorge Fernández Díaz, acusat de submarí de CiU".

L'autor de l'article Ivanhoe i els cigrons ha dit que Vidal-Quadras va ser llavors "el guardià insubornable de les essències espanyolistes, el líder contra els nacionalismes disgregadors" per la qual cosa Culla ha dit que si els dirigents de Gènova 13, ara, el marginen, "voldrà dir que estan traint els més sagrats principis patriòtics, que capitulen davant del separatisme". "Heus aquí per què, després cessar-lo, Aznar es va afanyar a donar-li un càrrec directiu a la FAES i, des de 1999, un confortable escó del Parlament Europeu" ha sentenciat.
Si Don Alejo prolonga l''eurochollo' fins 2019, el vèrtex del PP haurà provat que, malgrat certes febleses, segueix sent 'el partit dels bons espanyols'"
L'historiador també ha recordat que en "l'acollidor" ambient d'Intereconomía, Vidal-Quadras va qualificar de "xusma" i "colla de delinqüents" els nacionalistes catalans "i, dilluns passat, va intervenir a El matí de Catalunya Ràdio on hi va advertir que es podria recórrer a l'ús de la força si el Govern de la Generalitat persisteix a convocar una consulta sobiranista". 

Culla ha conclòs que si l'any que ve la cúpula del PP no revalida Vidal-Quadras "com a eurocandidat, no serà perquè ja porti a Brussel tres quinquennis, ni perquè tingui 69 anys, ni perquè calgui renovar i rejovenir les llistes... Es tractarà d'una represàlia per la seva fidelitat als principis, i aquesta exclusió demostrarà més que Mariano Rajoy és massa tou amb els nacionalistes, i massa continuista amb la política de Zapatero davant d'ETA, i... que no és un president de veritat com el que necessita avui Espanya".

"En canvi, si Don Alejo prolonga l'eurochollo fins 2019, llavors el vèrtex del PP haurà provat que, malgrat certes febleses, segueix sent el partit dels bons espanyols" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat