Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de gener del 2012 | 18:58
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació

"Per a cultures d'abast limitat com la catalana, liberalitzar la comunicació i la cultura vol dir entregar el cap i el cor al mercat"

Tresserras afirma que "l'amo del sector públic és la gent, és la societat".

A 'Economia, mercat i nació', publicat a l'Ara, l'exconseller Joan Manuel Tresserras afirma que "l'economia i els mercats, els factors del benestar material, són necessàriament aspectes principals de l'acció política [...] Però la continuïtat o no de la nació no la determinen pas" aquests aspectes, sinó "allò que el franquisme no ens va poder prendre malgrat la proscripció i l'etnocidi": la cultura en totes les seves expressions.

Tresserras considera que "no podem renunciar, ara, a la intervenció pública que garanteixi un sistema informatiu propi, de qualitat, plural, d'accés universal, i unes bones condicions de reproducció ampliada de la pròpia cultura en tota la seva diversitat". És per això que l'exconseller considera que "plantejar en aquest àmbit una reducció dels recursos i traslladar el protagonisme al sector privat suposa una renúncia inacceptable". "És deixar el cap i el cor a la lògica del mercat", diu Tresserras, que recorda que "l'amo del sector públic és la gent", mentre que el de "les empreses privades és el darrer que les ha comprat o que n'ha obtingut la majoria".

Així, el comunicòleg creu, pel que fa a l'ecosistema de comunicació i cultura, que "quan es tracta de societats i cultures d'abast més limitat [com el català], amb estat o sense, d'implantació estrictament nacional, deixar-les només en mans del mercat equival a facilitar-ne la dissolució en el marc de la uniformització global".

"L'esforç públic català en aquest macrosector ha estat insuficient en el passat i és en camí de ser-ho encara més en el futur immediat", afirma Tresserras, que conclou que "no atorgar-li un valor estratègic és un greu error".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat