Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de d'octubre del 2009 | 15:37
Recull de premsa · Cultura

Jordi Muñoz: "Les institucions estan legitimades per intervenir en el mercat cinematogràfic"

Barcelona · El politòleg Jordi Muñoz ha defensat l'avantprojecte de llei del Cinema català a un article publicat al diar Avui. Muñoz ha qualificat l'actuació del Govern català com un "bon exemple de com cal actuar en la defensa de la llengua catalana" i ha atacat directament les productores i distribuïdores cinematogràfiques: "Molts anys de negociacions, incentius

i bones paraules no han servit a les grans productores i distribuïdores per entendre que cal respectar el dret a veure el cinema en la llengua pròpia
".

L'autor de l'article ha denunciat que totes les polítiques aplicades fins ara, en aquest àmbit, han "obtingut uns resultats ben minsos" i ha dit que els més crítics amb aquest avantprojecte de llei -que qualifiquen l'acció d' "intervencionista"-  no se'ls ha sentit mai "criticar les lleis que blinden la presència del castellà en múltiples àmbits. A més, amaguen que el català si el deixem només en mans d'un mercat molt habituat a funcionar segons la lògica dels Estats, acabaria marginat i relegat a l'àmbit domèstic i, a tot estirar, jocfloralesc".

Jordi Muñoz ha expressat al seu article les necessitats que els catalans arrosseguen de fa temps: "La societat catalana col·lectivament i democràticament considera que la normalització del català i la seua presència en els més diversos àmbits d'ús és un bé social a protegir", i, per aquest motiu, el politòleg ha justificat l'avantprojecte de la llei del Cinema català: "Les nostres institucions estan perfectament legitimades per introduir correccions i intervenir sobre el mercat, per tal de treure el català de les catacumbes cinematogràfiques".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat