Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de setembre del 2009 | 15:53
Recull de premsa · Economia

Jaume Vallcorba: "L'estat propi és el millor negoci"

Barcelona · Quan la independència de Catalunya passa de ser un sentiment compartit o una ideologia a convertir-se en una necessitat econòmica, comencem a parlar del Cercle Català de Negocis. Aquesta associació, formada per petites i mitjanes empreses catalanes, compta més de 400 adherits i busca la separació d'Espanya sota un mateix lema: "L'estat propi és el millor negoci".

Així ho defensa el seu vicepresident, Jaume Vallcorba i Tura, que assegura a una entrevista a El Punt que ja no es pot estar amb l'Estat espanyol perquè "actua de manera irresponsable" amb els empresaris catalans: "No inverteix a Catalunya per raons polítiques i ho fa en llocs on el retorn és mínim. Un exemple: quan es va inaugurar l'aeroport de Ciudad Real, a 180 quilòmetres de Madrid, s'hi van gastar 1.100 milions d'euros. Per fer la T1 del Prat, s'han gastat 1.250 milions. De Ciudad Real surten 120 passatgers diaris i de Barcelona, 22.000".

Enmig de l'actual irritant context, on encara s'espara la sentència final del TC sobre l'Estatut, la fermesa i decisió del Cercle Català de Negocis sembla un suport on poder-se aferrar sense por de caure. Vallcorba no dubta quan afirma que "la situació és prou bona" per independitzar-se: "Els catalans som ciutadans de ple dret de la Unió Europea; tenim una moneda única i una entitat superior que es diu Brussel·les. El segle passat 28 països van assolir la independència, per què no la podem aconseguir nosaltres?".

En aquest sentit, el vicepresident diu que "aconseguir un estat propi pot ser tan fàcil o difícil com es vulgui. Només cal que hi hagi una majoria parlamentària, un 55% segons Europa, per proclamar la independència". Així posats, el Cercle Català de Negocis a més, sap encertar-la també amb les raons: "L'Estat espanyol, avui, està en contra de les empreses catalanes. No tenim un pla industrial seriós, per exemple. La independència és totalment viable. En aquest moment, Espanya ocupa la dotzena posició en el rànquing europeu de PIB per capità. Catalunya, dins d'Espanya, està entre la sisena i la vuitena posició. Si tinguéssim un estat propi passaríem al quart lloc en l'àmbit europeu".

D'entre els molts pals a les rodes que l'Estat espanyol posa a l'economia catalana, Vallcorba també en destaca la nòmina catalana: "s una eina per conscienciar el treballador de l'espoli fiscal que pateix la seva nòmina. Mitjançant un programa informàtic, els empleats podran posar les dades de la seva nòmina i el programa els la recalcularà sense l'espoli fiscal. L'IRPF es pot reduir un 43%, l'aportació a la Seguretat Social, un 14%, i a l'empresari l'impost de societats li pot quedar al 9,5%; sempre entenent que el dèficit fiscal el restem d'aquests impostos". Una associació que compta la independència amb números i que s'hi dirigeix cap aquest objectiu amb la força necessària: "Si lluites pots perdre, però si no lluites estàs perdut".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat