Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de gener del 2015 | 16:53
Recull de premsa

Culla: "Es pot estar a favor o en contra de les plebiscitàries. Però no es poden presentar com una ocurrència de Mas"

"Les generals del març del 2004 van resultar, sobretot a Catalunya, un espectacular plebiscit contra Aznar i els abusos de la majoria absoluta del PP".

L'historiador i professor universitari Joan B. Culla ha informat a un article que "és força comú que eleccions legislatives ordinàries prenguin connotacions de plebiscit" ja que "les generals espanyoles de l'octubre del 1982 van ser en bona mesura un referèndum a favor del canvi, de la ruptura històrica que representava en aquell moment l'arribada al poder del PSOE de Felipe González".

"Les generals del març del 2004 --ha continuat argumentant-- van resultar, sobretot a Catalunya, un espectacular plebiscit contra Aznar i els abusos de la majoria absoluta del PP, culminats amb les mentides de l'11-M. ¿És que potser les eleccions gregues del proper dia 25 no seran un plebiscit entre l'acceptació i el rebuig dels dictats de la troica? Heu sentit algú que se sorprengui o s'escandalitzi per això?"

Culla ha denunciat que "resulta absurd" buscar antecedents a les plebiscitàries catalanes "en sistemes cesaristes o bonapartistes", i que resulta "molt sectari al·ludir a les eleccions al Reichtag convocades per Hitler el 5 de març del 1933". "Es pot estar a favor o en contra de la idea d'unes plebiscitàries, per descomptat --ha conclòs Culla-- . El que no es pot és presentar aquest plantejament com una ocurrència de Mas, inspirat per Carl Schmitt".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat