Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de d'octubre del 2013 | 19:24
Recull de premsa

F-M. Álvaro: "Els poders d'Espanya busquen que la societat catalana deixi de mobilitzar-se"

"El pronòstic dels estrategs del PP és que el sobiranisme es desinflarà a partir de la suma de pressió intensa de Madrid i el previsible retrocés electoral de CiU".

El periodista i columnista de La Vanguardia, Francesc-Marc Álvaro, ha dit a un article que l'estratègia dels poders fàctics espanyols és la següent: "Una suma d'accions que podem observar des de fa mesos: asfixiar financerament la Generalitat, subratllar que el poder de debò és a Madrid, intentar desacreditar el President de Catalunya, propagar el catastrofisme sobre la proposta d'independència i explotar la desunió entre els partits catalans".

A l'article Aguantarà aquesta societat? Álvaro hi ha continuat explicant que "el pronòstic dels estrategs del PP és que el sobiranisme es desinflarà a partir de la suma de pressió intensa de Madrid i la previsible retrocés electoral de CiU" unes fases que se sumaran a la ruptura entre Convergència i Unió i "l'aparició de noves notícies escandaloses".

"L'estratègia de Madrid parteix d'una previsió --ha continuat--: una societat com la catalana, acostumada a un nivell de benestar determinat, no aguantarà l'estrebada i acabarà frenant". L'autor de l'article ha fet un paral·lelisme a aquest pla: "És com si, a la vista de l'enorme inquietud que va imperar a Espanya entre el 1975 i el 1978, algú hagués suggerit que no pagava la pena caminar cap a la democràcia".

Finalment, Álvaro ha conclòs que el nou moviment sobiranista català "funciona de baix cap a dalt", que aquest també "parteix de la constatació empírica i racional dels greuges amb Catalunya que el Govern de Rajoy constata diàriament", i alhora que en aquest corrent "hi pesen molt les noves generacions alliberades de les pors de la transició".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat