Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de setembre del 2013 | 16:50
Recull de premsa

Forcadell: "Volem que parlin les urnes, són les que millor poden expressar el sentir d'un poble"

"Volem que parlin les urnes. Si això no és possible acceptarem qualsevol altra via democràtica i pacífica. [...] Saben que no rebaixarem les nostres il·lusions ni les nostres expectatives; per què ho hauríem de fer? Si el futur és a les nostres mans".

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha explicat a un article que la Diada d'enguany, amb la convocatòria de la Via Catalana, "ens ha consolidat com un futur estat d'Europa, com un poble capaç d'assolir qualsevol repte, capaç d'organitzar una fita històrica amb uns recursos econòmics molt limitats, però amb uns recursos humans impressionants".

Forcadell ha celebrat a un article que "malgrat les pressions" de l'Estat espanyol i de la seva diplomàcia, "el món s'ha hagut de pronunciar" sobre Catalunya: "Des de la Xina fins a Letònia, passant per la Unió Europea, amb més o menys complicitat i simpatia, s'han hagut de pronunciar, perquè el món no ha vist una gesta com aquesta des del 23 d'agost de l'any 1989, quan els països bàltics van unir les seves capitals".

L'autora de l'article ha sentenciat que a partir d'ara l'horitzó català ha de contemplar un referèndum: "Volem que parlin les urnes, són les que millor poden expressar el sentir d'un poble; si això no és possible acceptarem qualsevol altra via democràtica i pacífica. Si se'ns tanca una porta cal obrir-ne immediatament una altra. Saben que no rebaixarem les nostres il·lusions ni les nostres expectatives; per què ho hauríem de fer? Si el futur és a les nostres mans".

Per això mateix Forcadell ha conclòs que ara "ens toca explicar el nostre projecte, eixamplar la majoria social, explicar el que volem i per què ho volem" a totes aquelles persones i col·lectius que "encara no han escoltat el nostre missatge". "L'última paraula sempre la tindran les urnes, seran les urnes que decidiran aquest nou estat i, per això, la feina més important que ara hem de fer és explicar-nos" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat