Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de juny del 2015 | 18:57
Recull de premsa

Gifreu: "El lideratge de Colau pot contribuir a fer visible una Barcelona líder d'un país que aspira a exercir la sobirania"

"Cal esperar de BComú una actitud crítica respecte de com els poders de l'Estat espanyol han menyspreat les vindicacions catalanes".

El professor de la UPF, Josep Gifreu, ha recordat a un article que Ada Colau, "tot i no ser independentista (de fet, com tots els alcaldes fins a Trias o com tots els presidents de la Generalitat fins al segon Mas), ella va votar sí i sí el 9-N" i que "tot i ser de llengua materna espanyola, diu que parla en català a casa i de fet l'usa habitualment en els actes públics".

Gifreu ha dit a l'article De Mas a Colau que la futura alcaldessa de Barcelona "ha declarat reiteradament que Catalunya és una nació i que com a tal té el dret a decidir sobre el seu futur". "La força de la seva coalició ve de l'agregació de voluntats i sensibilitats de part de l'esquerra alternativa --ha continuat--. Cal esperar també una actitud crítica respecte de com els poders de l'Estat espanyol han menyspreat les vindicacions catalanes".

Finalment Gifreu ha dit que així com Mas amb la "seva aposta pel dret a decidir ha induït la suma de molts sectors abans indecisos del centre i la dreta, el compromís dels nous líders de l'esquerra amb el dret a decidir de Catalunya pot afavorir un nou horitzó "a l'escocesa"" que inclogui "negociació d'un referèndum vinculant amb l'Estat espanyol i reconeixement internacional del dret d'autodeterminació dels catalans".

"El nou mapa dibuixat a Espanya el 24-M, amb la crisi del PP i del bipartidisme, fa més viable aquesta perspectiva" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat