Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de d'octubre del 2011 | 16:54
Recull de premsa · Història

Culla: "El Memorial Democràtic és material explosiu i ha de ser tractat amb exquisida ponderació"

L'historiador Joan B. Culla ha convidat a fer un Memorial "de tots, sense apropiacions ni exclusions excepte la d'aquells qui es vulguin autoexcloure".

Joan B. Culla

A un article publicat al diari El País, Joan B. Culla, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i historiador ha dit que el Memorial Democràtic, l'organisme que ha de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya, "ha d'ocupar-se de totes les violències político-socials que han assolat la Catalunya de les últimes vuit dècades".

A l'article Un Memorial de tots, Culla ha explicat que, seguint aquest argument, l'organisme ha d'ocupar-se d
e les víctimes del "llarg acarnissament repressiu del franquisme, sense distinció de filiacions, però també dels assassinats per la FAI abans i després del 18 de juliol de 1936, des dels germans Badia al periodista Josep Maria Planes".

L'autor de l'article ha sentenciat que també "tots els
catòlics i els detinguts i torturats pel SIM comunista, i fins i tot les víctimes catalanes d'ETA" han de constar al Memorial: "Es tracta, doncs, d'un material sensible i explosiu que ha de ser tractat amb exquisida ponderació, atenent els matisos i les complexitats de la història".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat