Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de maig del 2015 | 18:33
Recull de premsa

Huguet: "De cara al 27-S, cal mobilitzar els catalans a l'exterior i els ciutadans de les àrees metropolitanes"

"La pluralitat de llistes en les eleccions plebiscitàries –amb un parell de clarament esquerranes– és clau per passar el rasclet entre aquest espai social, l'únic on es pot créixer".

L'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha indicat a un article que la tasca que els espera als membres de l'ANC "és ingent": "Mobilitzar els votants sobiranistes en les municipals. Forçar que se superi la tebior d'alguns candidats a alcaldia que abans de les eleccions no es volen significar com a independentistes. Aconseguir, en el moment de la constitució dels ajuntaments, una mena de referèndum municipalista per la defensa del català i la immersió, pel dret a decidir i per la independència, i que es pugui votar en punts separats".

A l'article Cruïlla que de cara al 27-S "cal mobilitzar els catalans a l'exterior i els ciutadans de les àrees metropolitanes amb programes clarament rupturistes socialment, desbordant per l'esquerra els que ara es volen presentar com a canvi a Espanya, quan són un simple recanvi" i ha sentenciat que "com més aviat arribi el desencís metropolità per les possibilitats de canvi real a Espanya, més aviat el brancal del corrent reformista que s'ha desviat del llit sobiranista tornarà a mare". "La pluralitat de llistes en les eleccions plebiscitàries –amb un parell de clarament esquerranes– és clau per passar el rasclet entre aquest espai social, l'únic on es pot créixer" ha dit.

Finalment, Huguet ha conclòs que si els resultats són favorables al sobiranisme, "és obligat un govern de concentració a Catalunya per aplicar el full de ruta i promoure el procés constituent". "En aquest marc de desconnexió --ha avançat-- es produiran les eleccions espanyoles. En aquest cas, no té gaire sentit anar a Madrid a negociar foteses. I una mica com l'SNP, es pot dir que votarem a favor d'allò que afavoreixi el conjunt dels ciutadans espanyols mentre estiguem oficialment a Espanya, però que les nostres iniciatives es limitaran a accelerar l'emancipació. Per això, si l'eix bàsic d'intervenció a Madrid és la desconnexió, aquí sí que tindria sentit una llista única, per garantir que no torni a haver-hi cap temptació d'entrar en el joc partidista dels beneficis a curt termini".

"De la mateixa manera que a Catalunya és bo que ERC i la CUP tinguin les mans lliures per assolir el màxim suport i per condicionar i donar suport al govern, a Madrid, no seria bo que, si la principal coalició del sobiranisme no ha aclarit de manera definitiva la seva adscripció a la independència, es donés llibertat de moviments a aquella fracció antisobiranista que encara hi perviu" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat